Raad onder voorwaarde akkoord met verlaging huur schouwburg

03-02-2016

De gemeenteraad wil de huur voor Schouwburg het Park voor 2015, 2016 en 2017 met 150.000 euro verlagen. Alleen met deze verlaging en een extra inspanning van de schouwburg zelf kan het Park de meerjarenbegroting sluitend krijgen. Belangrijkste voorwaarde is dat schouwburg Het Park op de huidige locatie blijft.

 

Het bestuur van de schouwburg heeft meerdere malen laten weten dat de schouwburg er financieel niet goed voor staat. Volgens het bestuur is dit te wijten aan de relatief hoge huur, de korting op de subsidie in het verleden en het niet indexeren van het subsidiebedrag aan als oorzaken. Na een grondige analyse van de financiële situatie van de schouwburg heeft het college van B en W aan de gemeenteraad voorgesteld om de huur te verlagen. Met een huurverlaging van 150.000 euro voor drie jaar (per 1 januari 2015) en een extra inspanning van de schouwburg zelf is het mogelijk om de meerjarenbegroting van de schouwburg sluitend te maken. Alleen de fractie van Hoorns Belang stemde tegen het voorstel.

 

De VVD, VOC Hoorn en Jong en Oud voor Hoorn dienden een motie in. Daarin verzochten zij het college niet de huur te verlagen, maar met het Park verder in gesprek te gaan over hoe zij met minder regels van de gemeente zelf de bedrijfsvoering op orde kunnen krijgen. Deze motie haalde het niet en kreeg alleen steun van de indieners.

Parkschouwburg Parkschouwburg

Reacties
Reactie: (Jan Luttik)
4-2-2016, 09:37
Hm.. Toch vreemd met al die uitverkochte voorstellingen. Onder curatele van de gemeente, de lamme helpt de blinde. Wellicht heeft de gemeente een iets te grote broek aangetrokken met zo'n megalomaan project op een veel te dure locatie.