De Nationale Voorleeswedstrijden beginnen weer!

Voorrondes op woensdag 10 februari in Bibliotheek Hoorn

Op woensdag 10 februari organiseert Bibliotheek Hoorn de lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in de Salon van de Centrale Bibliotheek. De wedstrijd vindt plaats in twee ronden van negen en tien deelnemers. De eerste ronde is van 14:15 tot 15:30, de tweede ronde van 15.45 tot 17.00.

 

19 Voorleeskampioenen van basisscholen uit de werkgebieden van Bibliotheek Hoorn strijden dan om een plaats in de kwartfinale. Zij lezen een fragment voor uit hun favoriete kinderboek. De kinderen zijn afkomstig uit de groepen 7 en 8. Op school wonnen zij de wedstrijd en zij zijn dan ook allen in het bezit van de titel ‘Voorleeskampioen van de school’.

Maar twee winnaars mogen door. Wie door gaat naar die volgende ronde ligt in de handen van een deskundige jury. De jury bestaat dit jaar uit Tanja de Jonge (kinderboekenschrijfster), Klaas Visser (theatermaker) en Maaike Deckers (directeur Bibliotheek Hoorn).

 

De winnaars van deze voorrondes gaan door naar de kwartfinale die plaatsvindt op 20 februari in bibliotheek Hoogkarspel.

 

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van de Stichting Lezen in samenwerking met het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen.

De kwartfinales, halve finales en provinciale finales worden georganiseerd door medewerkers van de openbare bibliotheken en de Provinciale Service Organisaties.

Bibliotheek Hoorn Bibliotheek Hoorn