Weer markering van een huis gemeld

07-02-2016

In de populaire Facebookgroep ’Verloren Gevonden vernield, omgeving Hoorn’, wordt melding gemaakt van markeringen op huizen. De foto is geplaatst door Roos Malta die deze markering bij haar achterdeur aantrof. Ze heeft vaker gehoord dat eventuele inbrekers markeringen achterlaten in de omgeving van Klokketuin in Zwaag (Risdam Noord).

 

Hoorngids berichtte al op 5 februari over markering met een gipsplaatschroef die tussen deur en sponning was geduwd van een hoekwoning aan de Kieftentuin in Zwaag. Bij die woning zijn er daadwerkelijk twee pogingen tot inbraak geweest. Door een oplettende buurman bleef het bij pogingen.

 

Op Facebook wordt gediscussieerd of de tekens inderdaad afkomstig zijn van potentiele inbrekers. Het zou ook van bijvoorbeeld deurverkopers of anderen afkomstig kunnen zijn. Een enkeling suggereert zelfs dat het allemaal fake is, een zo geheten hoax. De media zouden dit aanzwengelen waardoor men angstig wordt. Hoe dan ook, is het altijd raadzaam om waakzaam te zijn. Zorg voor goede beveiliging van uw huis met inbraakwerend gecertificeerd hang- en sluitwerk.

markering markering