De winnaars van het 25e Basisscholenvolleybaltoernooi van Hoorn zijn bekend

08-02-2016

Op 23 en 30 jan 2016 hebben de leerlingen van groep 3 t/m 8 gestreden om kampioen van Hoorn te worden en door te mogen naar de Provinciale kampioenschappen Schoolvolleybal in mei van dit jaar. De volleybalverenigingen Wham-Wham en NIVO hebben net als voorgaande jaren de organisatie van dit toernooi verzorgd.

 

Verdeeld over deze twee dagen hebben ca. 25 teams in de verschillende categorieën hun beste volleybal laten zien en is er vooral fanatiek en zeer sportief gestreden om de felbegeerde 1e plaatsen. De toernooidagen startten met een warming-up, verzorgd door Dansschool Moves, zodat de spieren opgewarmd waren en aan de wedstrijden begonnen kon worden. Gezamenlijk als één grote groep deden alle teams mee op hedendaagse muziek, met leuke aerobic- en fitnessachtige oefeningen.

 

Het niveau op beide dagen was erg goed en gaande weg de dag werd dat vaak alleen nog maar beter. Er werd slim gespeeld, goed gevangen en hard geknokt om elk punt binnen te halen. Aan het einde van de dag was het dan ook spannend wie de uiteindelijke winnaar was geworden. De grote winnaar van dag 1 was de Bockxmeerschool, deze school had zowel bij de groep 3/4 als bij groep 5/6 de eerste plaats binnen weten te halen. Op de tweede dag, waarop groep 7/8 moest spelen was de beste aan het eind van de dag basisschool Dynamis. Deze scholen mogen dus naar de provinciale kampioenschappen in mei van dit jaar. Daar moeten ze strijden voor een plek op het Nederlands Kampioenschap schoolvolleybal.

 

Ook wordt er elk jaar een wisselbeker uitgereikt aan de basisschool die over de twee speeldagen het beste heeft gepresteerd. Dit jaar was de beurt aan de Bockmeerschool, want buiten de twee eerste dagen waar zij twee eerste plaatsen in de wacht hebben gesleept, hebben zij ook nog een derde plaats behaald op de tweede dag. Al met al voldoende resultaat om een jaar lang de wisselbeker, die door het WestFries museum beschikbaar is gesteld, in het bezit te mogen hebben. Ook zijn de deelnemende groepen van deze school door het WestFries museum uitgenodigd voor een rondleiding op de Halve Maen.

 

Al met al een zeer geslaagd en sportief verlopen toernooi, wij willen dan ook iedereen bedanken voor deze mooie dagen.

 

Namens de Basischolenvolleybalcommisie Hoorn.

Trotse winnaars Trotse winnaars