Carnavalsoptocht Zwaag 2016

08-02-2016

Verlicht door een prettig vroeg voorjaarszonnetje kwam de Zwaagse Carnavalsstoet langs. Loopgroepen en praalwagens, de een nog mooier dan de ander. Het was leut en een lust voor het oog. Dit jaar waren er 42 aanmeldingen. Er is weer heel veel werk verricht!

 

De Zwaagse carnavalsoptocht is uitgegroeid tot een van de grootste dag evenementen van de kop van Noord-Holland en zonder meer de mooiste carnavalsoptocht van boven de rivieren. Zo’n 50.000 toeschouwers, die hier elk jaar komen, zien een bonte stoet van prachtige praalwagens en andere doldwaze creaties aan zich voorbijgaan door de straten van het mooie dorp Zwaag.

 

De grote winnaars van vandaag waren De Wicky’s. Wederom wisten zij met een geweldige mooi afgewerkte, gedetailleerde en kleurrijke wagen de dubbel te veroveren. Zowel de publieksprijs als de vakjury vonden De Wicky’s de nr 1!

Bij de loopgroepen waren het De Striphelden, die ook wederom, de titel bij loopgroepen pakte met FIFA el carnaval.

De Geinprijs ging naar De Gespierde Spijkers die geen onderdak konden vinden.

Op carnavalzwaag.nl/optocht/uitslag-grote-optocht-2016 (http://carnavalzwaag.nl/optocht/uitslag-grote-optocht-2016) de volledige uitslag!

 

Binnenkort is dit alles te zien op www.westfriesland.tv (http://www.westfriesland.tv) en kun je nagenieten van al dat moois!   

Foto 1 -  De grote winnaars van vandaag zijn De Wicky's. Foto 1 - De grote winnaars van vandaag zijn De Wicky's.
Foto 2 - Geval Apart 3e prijs bij de Loopgroepen van Carnaval Zwaag Foto 2 - Geval Apart 3e prijs bij de Loopgroepen van Carnaval Zwaag
Foto 3 - Geval Apart,  2 olifantjes zongen retteketet, maar nu moe en naar bed! Foto 3 - Geval Apart, 2 olifantjes zongen retteketet, maar nu moe en naar bed!
Foto 4 - Nagenieten met beelden van WestFriesland.TV Foto 4 - Nagenieten met beelden van WestFriesland.TV
Foto 5 - Alles staat erop! Binnenkort te zien op WestFriesland.TV Foto 5 - Alles staat erop! Binnenkort te zien op WestFriesland.TV

Reacties
Reactie: (Martin Dekker)
8-2-2016, 15:12
Wacht met spanning,was gister helaas verhinderd.