Taartenactie VVD voor Dierenambulance Hoorn e.o.

08-02-2016

Zoals ieder jaar  organiseert de VVD Statenfractie ook dit jaar weer een Taartenactie; deze zal plaatsvinden in Hoorn op vrijdag 12 februari 2015.

 

Doel van de actie 

De Noord-Hollandse inwoner(s) van verdienste staat centraal. De VVD wil graag aandacht schenken aan de Noord-Hollander achter de schermen, de persoon die bergen werk verzet voor anderen maar niet altijd zichtbaar is; iemand die een bijzondere maatschappelijke inzet toont.

 

Wat doet de dierenambulance?

De dierenambulance is een stichting en heeft derhalve geen winstoogmerk. De stichting is afhankelijk van zijn donateurs en sponsors. De stichting wordt volledig gerund door vrijwilligers.

De dierenambulance biedt eerste hulp aan aangereden en zieke huisdieren, vervoert deze naar een dierenarts en daarna indien de eigenaar niet bekend is naar het Dierentehuis (asiel) in Hoorn. Wat doet men nog meer:

-   vervoer van gewonde of zieke dieren levend in de natuur, zoals vogels, watervogels, roofvogels en egels naar de vogel en egelopvang de ”De Bonte Piet” in Midwoud

-  eigenaren met huisdieren naar de dierenartsen vervoeren tegen betaling van de     geldende ritprijzen

-  ophalen van zwerfdieren t.w. honden en katten in overleg met Dierentehuis Hoorn en de Amivedi Hoorn (meldpunt voor vermiste en gevonden huisdieren in regio)

-  vervoer van dieren, zoals bij overlijden van eigenaar, huisuitzettingen of huisdieren die door de deurwaarders of inspectie van de Dierenpolitie in beslag zijn genomen

-  bij verkeersongevallen en huisbranden waar dieren bij betrokken zijn assisteren en deze naar een dierenarts te vervoeren

-  ophalen van overleden huisdieren (door welke oorzaak dan ook) en deze bewaren. Trachten in samenwerking met Amivedi Hoorn de eigenaar te vinden, zodat deze er afscheid van kan nemen en zelf beslissen wat er met zijn/haar huisdier moet gebeuren

-  op wens van eigenaren hun overleden huisdieren te vervoeren naar het Dierencrematorium in Heerhugowaard of dierenbegraafplaats ”De Stille Weiden” in Berkhout.

 

De uitreiking zal gedaan worden door VVD Statenlid Andrea van Langen.

VVD VVD