Feestelijke opening (ver)nieuwbouw Copernicus SG

09-02-2016

Op vrijdag 12 februari a.s. vindt de feestelijke opening plaats van het vernieuwde en uitgebreide schoolgebouw van de Copernicus SG aan Nieuwe Steen 11 in Hoorn. De openingsfestiviteiten starten rond 12.15 uur met een gezamenlijke lunch voor alle ruim 1.300 leerlingen, gevolgd door een drive-inshow van SLAM! FM. De officiële openingshandeling zal rond 15.30 uur verricht worden. Hoe die er precies uit gaat zien, is nog een verrassing.

 

Dankzij de (ver)nieuwbouw van het schoolgebouw, beschikt de Copernicus nu weer over voldoende ruimte om alle leerlingen te kunnen huisvesten in één gebouw; ook voor de leerlingen uit de bovenbouw havo/vwo die tot voor kort gebruikmaakten van de dependance aan Nieuwe Steen 21. Bovendien is de centrale hal van de school compleet vernieuwd en uitgebreid en is de aula qua oppervlakte verdubbeld. In de nieuwe vleugel zijn verder op tal van plaatsen niet alleen werkruimten gecreëerd voor leerlingen en personeel, maar ook verschillende gespreksruimten. Mede dankzij deze nieuwe voorzieningen kan de school flexibeler inspelen op de eisen die het huidige onderwijs stelt.

 

Voor leerlingen

Het openingsfeest is in de eerste plaats een feest dat gevierd wordt met de leerlingen: zij kunnen na de gezamenlijke lunch vanaf 13.00 uur ’uit hun dak’ gaan bij de drive-inshow van SLAM! FM, die speciaal voor deze gelegenheid naar de Copernicus komt. Ook aan de personeelsleden is gedacht: zij worden na de opening getrakteerd op een uitgebreid lopend buffet, waarbij ook de genodigden kunnen aansluiten.

 

De openingshandeling zal plaatsvinden rond 15.30 uur. Hoe die er precies uit gaat zien, is nog een verrassing. Na de opening kunnen de genodigden een rondleiding volgen door het nieuwe gebouw.

Copernicus SG Copernicus SG