Aandacht 1.Hoorn voor eenzaamheid in Risdam en Zwaag

11-02-2016

Het gebiedsteam 1.Hoorn vraagt in Zwaag, de Nieuwe Steen en Risdam aandacht voor mensen die alleen zijn en probeert wijkbewoners met elkaar in contact te brengen. Donderdag 17 februari staan medewerkers van 1.Hoorn van tien tot twee uur in het winkelcentrum klaar voor een goed gesprek.

 

1.Hoorn is de bundeling van en het aanspreekpunt voor zorg in de gemeente. Bekende organisaties als De Omring en Stichting Netwerk werken onder de paraplu van 1.Hoorn nauwer samen. De maakt het mogelijk om eenzaamheid in beeld te brengen en samen met bewoners aan te pakken. Aandacht, bewegen en andere activiteiten zijn goed voor ons allemaal. Bij lichamelijke en geestelijke klachten kan iemand met juiste ondersteuning blijven meedoen. Eenzaamheid moet ons niet onberoerd laten.
Wie als vrijwilliger een rol wil spelen bij minder eenzaamheid kan zich melden. Graag zelfs!

 

Hoorn heeft 71.000 inwoners. Risdam telt  16.260 inwoners, Zwaag 3135 en Nieuwe Steen 1350. (cijfers van 2013 Sociale index Gemeente Hoorn) Voor eenzaamheid geldt: 30 procent is matig eenzaam, 37 procent voelt zich eenzaam en 7 procent voelt zich ernstig eenzaam.

  

De actie van 1.Hoorn valt samen met de actie van Coalitie Dichtbij www.samentegeneenzaamheid.nl (http://www.samentegeneenzaamheid.nl)

Gebiedsteam Risdam Zwaag Gebiedsteam Risdam Zwaag