Bijeenkomst ‘Ouders van een overleden kind’ bij Inloophuis Pisa in Hoorn

12-02-2016

Op dinsdagmiddag 15 maart a.s. vindt er bij Inloophuis Pisa aan de Draafsingel 59 in Hoorn, een bijeenkomst plaats voor de ouders van een overleden kind. De bijeenkomst duurt van 14.00 tot 16.00 uur.

 

Wanneer je je kind verloren hebt is er een gat geslagen in je leven en vraagt het uiterste van een ouder om de draad van het leven weer op te pakken. Ook in Inloophuis Pisa komen mensen die dit is overkomen. Deze bijeenkomst komst voort uit het feit dat er –binnen deze doelgroep- een duidelijke behoefte bestaat om gedachten, gevoelens en ervaringen uit te wisselen met ouders, stiefouders, schoonouders en grootouders die hetzelfde is overkomen.

 

Deze middag biedt de gelegenheid voor lotgenotencontact en het delen van vragen en ervaringen. Juist lotgenoten geven elkaar erkenning en herkenning en snappen van elkaar waar ze het over hebben. Dat maakt het hopelijk iets minder eenzaam, geeft steun en misschien nieuwe moed om verder te gaan.

 

Begeleiding

De begeleiding van deze bijeenkomst is in handen van Marijke Krumperman, gastvrouw in Inloophuis Pisa en moeder van een aan kanker overleden kind en Wiek Luza, coördinator/begeleider Inloophuis Pisa.

 

Wat komt er aan bod?

Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn de ervaringen met de behandelingen aan kanker in het ziekenhuis, de machteloosheid die je als ouder ervaart als je je kind ziet lijden en hier niets aan kunt doen en uiteindelijk je kind moet loslaten.

Hoe communiceer je met je eventuele partner, andere kinderen en kleinkinderen? Hoe ga je om met je kwetsbaarheid en het gevoel dat de zon nooit meer zal schijnen? Waar loop je allemaal tegen aan in je omgeving, hoe ga je weer verder, waar en bij wie vind je troost?  

 

Wanneer je aanwezig wilt zijn bij deze bijeenkomst, dan kun je je aanmelden via: administratie@inloophuispisa.nl (mailto:administratie@inloophuispisa.nl). Aan deze middag zijn geen kosten verbonden.

 

Inloophuis Pisa, Draafsingel 59, 1623 LC Hoorn. Telefoon: 0229 – 75 85 31, www.inloophuispisa.nl (http://www.inloophuispisa.nl)

Vereniging Ouders van een Overleden Kind Vereniging Ouders van een Overleden Kind

Reacties
Reactie: (Redactie HoornGids)
14-2-2016, 09:13
Jaqueline Groen, voor het bijwonen van die bijeenkomst moet je je opgeven via e-mailadres administratie@inloophuispisa.nl Groeten, Redactie HoornGids

Reactie: (jacqueline groen)
13-2-2016, 12:24
ik wil mezelf graag aanmelden voor deze middag ...ik heb mijn zoon verloren aan kanker ..hij is slechts 15 jaar geworden ... groetjes