WhatsApp buurtpreventieborden geplaatst in Hoorn

22-02-2016

In meerdere buurten in Hoorn plaatst de gemeente op verzoek WhatsApp buurtpreventieborden. Op 19 februari plaatsten wethouder Michiel Pijl en buurtbewoner Mark Hommersen deze borden in het Kruiwerk in de Grote Waal. Hiermee worden inbrekers gewaarschuwd dat bewoners via Whatsapp hun buurt in de gaten te houden.

 

Mark Hommersen is de initiatiefnemer en een van de beheerders van de groepsapp in het Kruiwerk. Hij heeft al vele buurtbewoners enthousiast gemaakt om hier aan mee te doen. Ze geven verdachte en onveilige situaties in hun buurt aan elkaar door. Indien nodig waarschuwen de deelnemers de politie. De gemeente heeft op verzoek borden geplaatst met de tekst: Attentie! Whatsapp buurtpreventie. Dit maakt inbrekers en andere boosdoeners duidelijk dat men in deze buurt extra alert is.

 

Blij met initiatief

Wethouder Michiel Pijl: ‘Steeds meer bewoners doen mee aan WhatsApp Buurtpreventie en dragen zo bij aan de veiligheid in hun buurt. We zijn blij met deze initiatieven. De bewoners houden elkaar alert en zijn de extra ogen en oren voor de politie. Zij verzamelen informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van verdachten.’

 

Buurtpreventie in Hoorn

De gemeente heeft al in meerdere buurten waar WhatsApp Buurtpreventiegroepen actief zijn borden geplaatst.

Heeft u in uw buurt een WhatsApp Buurtpreventiegroep en wilt u dat via een bord kenbaar maken? Neem dan contact op met wijkcoördinator Ron van Marle via (0229) 252200 of via wijkzaken@hoorn.nl (mailto:wijkzaken@hoorn.nl).

Heeft uw buurt nog geen BuurtWhatsApp en wilt u samen zorgen voor een veiligere wijk? Kijk dan op www.whatsappen.nl/buurtwhatsapp (http://www.whatsappen.nl/buurtwhatsapp) voor meer informatie.

Wilt u meer informatie over het voorkomen van een inbraak. Kijk dan op: www.hoorn.nl/woninginbraak.

bord buurtpreventie bord buurtpreventie

Reacties
Reactie: (Bovenberg)
4-1-2017, 16:53
Geachte, toch moet er wat duidelijkheid/wellicht instructie komen over het gebruik van de buurtpreventie app. Ik was, rot vandaag deelnemer van de "Hoefblad" groep. Helaas werd deze app gebruikt voor o.a. "nieuwjaarwensen" en vandaag, voor andere ongein. Gevolg dat men weer naar elkaar -op een zeer simpele infantiele manier - naar elkaar gaat reageren. Dat is jammer, want het idee is goed te noemen.

Reactie: (Peter Kaarls)
26-10-2016, 16:47
Best mw. Eijle-Meijer. Het is inderdaad een beetje vreemd, er is vwb de whatts app teams weinig tot geen coördinatie. Als voorzitter van het wijkoverleg Risdam Noord ben ik ook beheerder van het whatts app team Risdam Noord en heb geprobeerd om iets van coördinatie tot stand te brengen. Tot op heden is het mij nog niet gelukt. In sommige gevallen zijn er borden geplaatst op verzoek van individuele bewoners terwijl ik van mening ben dat dit beter gecoördineerd kan worden. We blijven positief waken voor uw en onze bezittingen!

Reactie: (C.J. van Eijle- Meijer)
26-10-2016, 16:23
In de tuinenbuurt in Zwaag staat bij Langetuin een bord WhatsApp preventie. Als ik het na zoek bij WhatsApp staan alle tuinen genoemd, maar de Langetuin staat er niet bij. Kunt U mij zeggen hoe dat zit?