Vragen raadslid Chris de Meij betreffende verwijderen openbaar groen

01-04-2016

Geachte college,

 

Ik constateer dat de gemeente bezig is met het vervangen van openbaar groen. U hanteert daarbij het uitgangspunt dat door de aanpassing de gemeente € 130.000 kan besparen.

Op dit moment wordt in diverse wijken het openbaar groen omgevormd. Heel veel gezonde struiken worden weggehaald en wat rest is een stuk grond met wortels en halve struiken. Ik begrijp dat de gemeente de kosten van het onderhoud binnen de perken wil houden. Er is echter nooit besproken dat hiermee sprake zou zijn het volledig verwijderen van het openbaar groen.

 

Ik heb dan ook de volgende vragen:

1.    Hoe is uitvoering gegeven aan de aangenomen motie ‘temporiseren omvorming openbaar groen’ van 5 november 2015? Op welke wijze en wanneer denkt u de gemeenteraad hierover te informeren?

2.    Bent u het met mij eens dat de omvorming van het openbaar groen een versobering is van de wijken en als een verslechtering van de woon- en leefomgeving ervaren kan worden?

3.    Welke structurele budgetten zijn nog beschikbaar vanuit het budget puur Hoorn die ingezet kunnen worden om de omvorming te beperken cq tegen te gaan?

4.    Op welke wijze worden bewoners betrokken bij de mogelijkheden voor het terug planten van snel dichtgroeiende struiken? Komen hier nog bijeenkomsten voor?

5.    Wat heeft deze omvorming tot op heden gekost?

 

Vriendelijke groet,

 

Chris de Meij, Raadslid VVD

VVD VVD
IMG_6856 IMG_6856
IMG_6857 IMG_6857
IMG_6859 IMG_6859
IMG_6887 IMG_6887

Reacties
Reactie: (Ian)
19-5-2016, 21:06
Bij ons zou achter de tuinen gras komen, We hebben met ze alle daar tegen gemaild. En nu komen er ook struiken en een paar bomen. Maar ondertussen is in het nieuws dat Glyfosaat toch wel veilig is... Is dat de reden dat Chris de Meij nu ineens praat er over..? Nu kan er zeker weer met gif gespoten worden, dus nu zijn de kosten van het omvormen overbodig... want gif is goedkoper? Iedereen die in 2016 pas ze mond open deed, kan me wat ! En ik wil nu ook de nieuwe struiken en de mooie bomen die beloofd zijn ;)

Reactie: (M.S.Dekker)
2-4-2016, 20:30
Ik woon in Risdam Zuid wat mij daar opvalt met betrekking tot de groenvoorziening geef ik een 4 .Kom vaak in de grote Waal en de Kersenboogerd daar is het maai programma heel wat verzorgder. bij ons in de Risdam is het een het maaibeleid een zootje.erg jammer.

Reactie: (kriek)
2-4-2016, 17:56
Klopt helemaal.Het is een kaalslag.Het is een algehele verloedering van Hoorn.Schandelijk

Reactie: (Peter Kaarls)
2-4-2016, 12:19
Ik probeer al geruime tijd in contact te komen met Chris de Meij maar tevergeefs. E-mail en telefoon geeft geen resultaat. Wie weet op deze ietwat aparte manier?