Warme voeten voor bewoners Watersnip en Kievit

19-04-2016

Woningcorporatie Intermaris voorziet haar woningen aan de Watersnip en Kievit in Hoorn de komende maanden van vloerisolatie en mechanische ventilatie. Bewoners ondervonden vochtproblemen vanuit de kruipruimte. Dat veroorzaakte een onbehaaglijk gevoel. Daarop besloot de corporatie om de vloeren vanuit de kruipruimtes te isoleren.

Behaaglijk gevoel

Hans Joosten, projectleider bij Intermaris: “De vloerisolatie zorgt ervoor dat het vocht niet meer door de kieren van de vloer trekt, maar onder de vloer blijft. Het zorgt ook voor minder afkoeling van de vloer en dus warmere voeten. De bewoners zullen hierdoor een behaaglijker gevoel in huis ervaren.”

 

Vloerisolatie en ventilatie
Hans Joosten: “Vooruitlopend op de werkzaamheden spoelen we het drainagesysteem dat onder de woning ligt door. Dit doen wij om de kruipruimtes zo droog mogelijk te houden. Daarna worden de vloeren geïsoleerd middels PUR. Ook brengen we mechanische ventilatie aan, zodat de bewoners de woning beter kunnen ventileren.” De PUR kan tijdens het aanbrengen tijdelijk een onaangename geur geven. Daarom komen er keten. Bewoners (en hun huisdieren) die de woning even willen verlaten kunnen hier plaatsnemen. Er staat koffie en thee klaar.


Start werkzaamheden

Aannemer Wit Wognum voert de werkzaamheden uit. Zij starten half april en voor de zomervakantie zijn alle werkzaamheden bij alle 112 woningen afgerond.

intermaris-logo intermaris-logo
Foto Watersnip Kievit Foto Watersnip Kievit