Vragen betreffende ex. Artikel 36 m.b.t. grootschalige evenementen in de Grote Kerk

20-4-2016

Geacht college, 

Het klonk zo mooi een “Food market”  in de Grote Kerk welke begin januari 2016 startte. Echter nu in april zijn de stalletjes met “Food” grotendeels verdwenen, slechts een enkel kraampje is over en is er geen sprake meer van een Foodmarket, wel van één groot Horeca gebeuren met als klap op de vuurpijl een Bierfestival op 28 en 29 mei.

 

 

Maar dat niet alleen, vandaag lazen wij in het NHD dat er op 21 en 22 mei een Fashion Outlet wordt georganiseerd, ruim voor de uitverkoop bij onze plaatselijke kledingzaken. Wij zijn het dan ook eens met de ondernemers die zeggen dat dit een ondermijning is van een goed winkelaanbod.

 

Voorts vinden wij het onverstandig om in de huidige moeilijke tijd voor zowel de Horeca als de middenstand dit soort activiteiten toe te staan.

Dat brengt ons op de volgende vragen:

1.      Wat begon als een Foodmarket lijkt nu een grote Horeca onderneming te zijn geworden. Is u dat bekend?

Een van de uitgangspunten in de door u aan Fletcha afgegeven vergunning is dat het schenken van alcoholische dranken een ondersteunende functie moet hebben, maar momenteel heeft het schenken van drank een hoofdfunctie, graag uw reactie hierop.

 

2.      Door het afgeven van de vergunning zit er nu een horeca bestemming op de Grote Kerk, het risico is dat op het moment dat Fletcha de stekker eruit trekt, en dat kan makkelijk aangezien ze met kortlopende contracten werken, er een grote speler zoals bijvoorbeeld een Wereldrestuarant zich daar kan vestigen. Hoe gaat u daar dan mee om aangezien een zeer grote meerderheid van de raad  u heeft laten weten tegen de vestiging van een dergelijk grootschalig restaurant te zijn.

 

3.      Horecaondernemers moeten aan heel wat eisen op het gebied van veiligheid en sociale hygiëne voldoen, hoe is dat in de Grote Kerk geregeld?

En hoe staat het met de brandveiligheid wordt daar wel voldoende rekening mee gehouden nu er grootschalige evenementen georganiseerd worden, totaal anders dan de eerste opzet: een Foodmarket.

 

4.      Wat is de reden dat het concept Foodmarket is losgelaten en men zich nu alleen nog richt op het organiseren van grootschalige evenementen waar Fletcha om bekend staat.

 

In afwachting van uw antwoord welke wij binnen de daarvoor gestelde termijn met belangstelling tegemoet zien.

 

Met vriendelijke groet namens de fractie van Hoorn Lokaal,

Joke van der Meij- fractievoorzitter

hoornlokaal4 hoornlokaal4
Gemeente_Hoorn[1] Gemeente_Hoorn[1]

Reacties
Reactie: (Jan van Leek)
27-4-2016, 19:25
Voor Flecha is het natuurlijk zoeken naar een formule waar iets aan te verdienen valt. Mocht dit alleen via een horeca insteek kunnen, wat is hier dan op tegen? En ondernemers op de Rode Steen hebben terrasruimte zat gekregen, helemaal in vergelijking met voorgaande jaren. Je kan het moeilijk de hele Rode Steen vol plempen met stoelen. Nu breek je je nek al bijna over al die stoelen.

Reactie: (Jandevries)
24-4-2016, 10:11
Het klopt zeker niet wat er gebeurt in de kerk, zeker vriendjespolitiek in strijd met het verkeersplan hoorn en alle vergunningen die een andere horecaondernemer nodig heeft tellen opeens niet meer, streng voor de ondernemers die al jaren hun brood proberen te verdienen en getrakteerd worden op allerlei ambtelijke pesterijen en soepeltjes voor gelukszoekers die elke week een nieuw evenement kunnen organiseren zonder de lasten die normale ondernemers wel hebben. Dit klopt van geen kant.

Reactie: (jan jaap)
22-4-2016, 15:16
Je slaat de spijker op zijn kop Nic. Ondernemers zijn jarenlang bezig om iets voor elkaar te krijgen en Fletcha regelt het even in een half jaartje.

Reactie: (NIC visser)
21-4-2016, 13:32
Helemaal mee eens! De Grote Kerk streeft het doel helemaal voorbij.Fletcha verdiend natuurlijk het meeste geld met de verkoop van eigen drank en niet met het eten of verhuur van de kramen. Wat ik zelf al vermoede bij de aanvang van dit concept komt uit.Flecha heeft een mooie en vooral grote horeca gelegenheid terwijl andere al jaren bezig zijn en niks kan. In de visie van de gemeente staat ook nog eens dat het streven is om het parkeerterrein voor en naast de kerk om te toveren naar meer groen.Fletcha lacht zich rot want dit wordt natuurlijk een mooi terras midden in Hoorn en betaald door de gemeente. En dan te bedenken dat bijvoorbeeld ondernemers op de Rode Steen gezeur krijgen als de stoeltjes 5 cm te ver naar de weg staan.In 1 woord Schandalig!!!!