TV de Berk koploper in 3de klasse

25-04-2016

Na drie competitie dagen in de KNLTB landelijke voorjaarscompetitie is tennisvereniging de Berk verrassend koploper in de 3de klasse.

 

Het Silani heren 1 van tennisvereniging de Berk doet goed zaken. Op de eerste competitie dag wonnen zij overtuigend met 6-0 van TV Santana. Jan-Willem Kubbinga en Ruud van Hees hadden in de heren enkel een grote kluif aan Bas van Rijnsoever en Paul Neefjes. Maar in de derde set trokken zij aan het langste eind. Wouter den Bakker en Martijn van den Bergh walste over hun tegenstanders heen. De dubbel van Ruud van Hees en Jan-Willem Kubbinga was snel gebeurd, met 6-1 6-1 werden hun tegenstanders aan de kant gezet. De tweede herendubbel was een stuk spannender waarbij Wouter den Bakker en Martijn van den Bergh in de derde set de tegenstander achter zich lieten met 6-3.

                                                                                                  

Tijdens de twee competitie dag kwam het heren team uit Purmerend richting het prachtige park in Berkhout. Maar met maar 1 punt konden ze weer naar huiskeren, de overige 5 punten bleven in Berkhout. De sluwe speler speler, Frank Detering uit Purmerend, had de eer om het enige punt te winnen van Jesper de Wit.

 

Afgelopen zondag, 24 april stond een spannende uitwedstrijd in Wervershoof op het programma. Het 1ste herenteam van TV de Kaag had kampioensaspiraties maar naar een teleurstellend verlies van 5-1 tegen het sterke Grootslag hebben ze dat moeten bijstellen. TV de Berk kwam niet in volle sterkte, kopman Jan-Willem Kubbinga staat geblesseerd aan de zijlijn. Daan Boekhout kwam uit in de herenenkel en dat deed hij zeker niet onverdienstelijk, alleen moest hij met 6-4 in de derde set zijn verlies nemen tegen de wisselvallig spelende Steef Duijn. Ruud van Hees deed zaken voor tv de Berk tegen Edwin Klabbes, derde set 6-2 voor Ruud van Hees. Wouter den Bakker liet geen spaan heel van Robert-Jan Paaij, 6-1 6-1. Jesper de Wit moest zijn meerdere herkenen in Twan Grooteman. 2-2 was de tussenstand na de 4 enkels. De dubbels van van Hees en den Bakker was overtuigend voor TV de Berk 6-1 -6-1. De laatste dubbel moest binnen worden gesleept door tv de Berk om mee te blijven doen in de kampioensstrijd. In de derde set wisten Daan Boekhout en Martijn van den Bergh te winnen met 6-4. Tv de Berk ging naar huis met een 4-2 overwinning op zak.

 

TV de Berk staat nu boven met Juliana en Grootslag dicht onder hen. Op zondag 8 mei zal Monickendam naar Berkhout komen en op 29 mei zal er een zeer spannende ontmoeting plaatsvinden tussen de Berk en Juliana. Op zondag 5 juni zal tijdens de laatste competitie dag de ontknoping zijn en zal er bekend worden welk West-Friese tennisvereniging naar de 2 de klasse promoveert.

TV de Berk1 TV de Berk1
Tennisschool Tennisschool