Voor de zomer rolcontainer voor plastic, lege pakken en blik in Hoorn

28-04-2016

Tussen 9 mei en 8 juni krijgen inwoners van Hoorn een speciale rolcontainer voor plastic, lege pakken en blik. De gemeente wil het inwoners makkelijker maken om afval te scheiden. Want door afval goed te scheiden, blijven waardevolle grondstoffen over om opnieuw te gebruiken. Inwoners die de container krijgen, stuurt HVC voor die tijd een brief met daarin informatie over wanneer de container komt.


Alleen bewoners van laagbouwwoningen krijgen deze extra container. Dat zijn huishoudens die op dit moment ook al een grijze en groene rolcontainer hebben. Het is een belangrijke stap om de hoeveelheid restafval terug te dringen. Want door afval goed te scheiden, blijven waardevolle grondstoffen bewaard om weer nieuwe producten van te maken.

 

Wijziging van de inzameling
HVC komt een keer per vier weken langs om de oranje plastic-container te legen. De zakkeninzameling van plastic, pak en blik voor laagbouw verdwijnt met de komst van de containers. Doordat er nog maar weinig restafval overblijft, leegt HVC ook de  grijze container voor restafval een keer per vier weken. De inzameling van groente-, fruit- en tuinafval en etensresten (gft) blijft hetzelfde; daarvoor komt HVC een keer in de twee weken langs. Op het moment dat inwoners de container hebben ontvangen, kunnen ze de digitale afvalkalender of de afval-app van HVC gebruiken voor het nieuwe inzamelschema.

 

Goede resultaten in Westfriese gemeenten
De Westfriese gemeenten en HVC vinden het belangrijk om afval goed te scheiden. De container voor plastic, pak en blik is een van de manieren om dit te stimuleren. Inwoners van de gemeenten Opmeer, Stede Broec, Drechterland en Koggenland hebben inmiddels de plastic-container aan huis gekregen. De inzamelingsresultaten zijn zeer positief. HVC haalt in deze gemeenten nu drie keer zoveel plastic, pak en blik op als voorheen met de inzameling van zakken.

 

Meer informatie

Kijk op www.hoorn.nl/plastic (http://www.hoorn.nl/plastic) en www.indegoeiebak.nl (http://www.indegoeiebak.nl) voor meer informatie.

Ons plastic heeft waarde Ons plastic heeft waarde

Reacties
Reactie: (A. Gassan)
3-5-2016, 11:37
Het zal mij benieuwen of de inhoud van de container vier weken afval kan bergen. Gisteren - 2 mei - de dag dat de zakken zijn opgehaald kon ik de plastic berg met vier (4) zakken aanvullen!