Drie winnaars van de voorrondes Nationale Voorleeswedstrijden

29-04-2016

Op woensdag 10 februari heeft de Hoornse voorronde plaatsgevonden voor de Nationale Voorleeswedstrijd in Bibliotheek Hoorn. Achttien schoolkampioenen streden voor een plekje in de kwartfinale. De jury had een lastige taak om uit deze voorlezers drie winnaars te selecteren.

 

De jury bestond uit de directeur van Bibliotheek Hoorn, Maaike Deckers, theatermaker Klaas Visser en kinderboekenschrijfster Tanja de Jonge.  Het was een spannende wedstrijd met als winnaars Jan Deen van de Roald Dahlschool, Yasmin van der Burg van de Dynamis en Liz Delcour van Het Kompas.

 

Jan, Yasmin en Liz mogen op 20 februari Hoorn vertegenwoordigen in de regionale voorronde in de bibliotheek van Hoogkarspel. Wij wensen ze veel succes!

 

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van de Stichting Lezen in samenwerking met het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De kwartfinales, halve finales en provinciale finales worden georganiseerd door medewerkers van de openbare bibliotheken en de Provinciale Service Organisaties.

een foto winnaar een foto winnaar
Bibliotheek_Hoorn[1] Bibliotheek_Hoorn[1]