Container voor plastic, lege pakken en blik komt tussen 9 mei en 8 juni

30-04-2016

Holland Collect (HVC) heeft bekendgemaakt dat de container voor plastic, lege pakken en blik (grijze bak met oranje deksel) in Hoorn tussen 9 mei en 8 juni zal worden uitgereikt.

Ondanks protesten blijft men bij het beleid om zoveel mogelijk afval bij de bron te (laten) scheiden.

Protesten betreffen de frequentie om de grijze bak met restafval om de vier weken te legen en dat er naast de grijze en groene bak, een derde bijkomt. Vooral ’s zomers bij warm weer zou stankoverlast kunnen ontstaan en veel bewoners zouden niet weten waar de derde bak zou moeten staan in een niet al te grote tuin. 

De extra bak voor plastic, lege pakken en blik geldt alleen voor bewoners van laagbouw buiten de binnenstad. In wijken waar geen ruimte beschikbaar is voor rolemmers, staan centrale (ondergrondse) afvalcontainers. De omwonenden krijgen een sleutel om deze containers te kunnen gebruiken.

Container voor plastic Container voor plastic

Reacties
Reactie: (Bert Laan)
2-5-2016, 14:40
Sorry hoor, maar iemand die zegt dat het straatbeeld ontsierd wordt door de rolcontainers heeft zeker nog nooit de hoeveelheid auto's gezien die her en der neergekwakt worden. Ik woon op de Drieboomlaan, ik zou graag een paar vrolijke oranje dekseltjes zien tussen al dat geparkeerde blik. Wel ben ik het geheel eens met de vraagtekens over de beloning van de directeuren. Dat ruikt niet helemaal fris, wat daar gebeurt.

Reactie: (Gerry Blokdijk)
2-5-2016, 08:59
En waar gaat het "grote geld" heen? Dit geld gaat naar de topbestuurders van het HVC. Deze man verdient meer dan onze minister president.

Reactie: (P. Rus)
2-5-2016, 08:24
Inderdaad Frank, 1 maand lang met poepluiers in de grijze container met overdag volop zon. Mensen nemen dat niet en gaan illegaal dumpen, stikt het park straks naar de babypoep. De afval verwerkers verdienen miljarden, laat ze daarvoor zelf het afval scheiden, maar nee, de politiek loopt weer als makke schapen achter de grootverdieners aan, de politiek is er al lang niet meer voor de burger en het grote geld regeert in Nederland.

Reactie: (Jandevries)
2-5-2016, 06:47
U dacht toch niet dat de ambtenaren die deze onzin verzinnen er voor U zitten . Ondanks dat men in dienst van de burgers is dienen ze enkel het eigen (partij)belang.

Reactie: (F.Lassche)
2-5-2016, 00:07
Hoorn is door geslagen met het milieubeleid. De antree van je huis adres wordt ontsiert. Met al die bakken Wat is de volgende stap? Jullie maken je eigen personeel werkeloos We betalen al een groot bedrag voor afval. Nu moeten we nog werken voor afval verwerking Wat gaan we nog meer doen met die onzin. Er zijn nog andere oplossingen voor dit probleem. De straten wordt er niet mooier op Een container op een centraal punt plaatsen op een plein b.v,b