Faillissement dreigt voor Affichemuseum Hoorn

04-05-2016

Na een grondige renovatie werd zondag 24 april het Affichemuseum heropend met een bijzondere dubbeltentoonstelling. Kort daarna werd bekend dat Stichting het Affichemuseum in een ernstig conflict is verwikkeld met de nieuwe eigenaar van het pand waarin het museum is gevestigd.

De eigenaren, de Hoornse broers Jeffrey en Stefan Bierman, willen beslag laten leggen op bezittingen van het museum als dit deze week niet ruim 25.000 euro aan achterstallige huur betaalt. Volgens de eigenaren was de Stichting Affichemuseum tijdens de renovatie huur verschuldigd. De Stichting is het daar niet mee eens.

Er dreigt een faillissementsaanvraag....

Heropening Affichemuseum Heropening Affichemuseum

Reacties
Reactie: (Jan)
4-5-2016, 20:39
De gemeente is er weer ingeluist. Ik weet nog goed dat er voor de verkoop werd gesproken over een anonieme weldoener. Ik zei toen al dat het me sterk leek en dat de eigenaren gewoon een toneelstukje opvoeren om zodoende het prachtige pand te kunnen bemachtigen zonder enige concurentie en voor een prima prijs.Gemeente voor de zoveelste keer belazerd en compliment voor de heren Bierman die een spotgoodkoop pand op een toplocatie hebben bemachtigd.