Fietsvierdaagse groot succes!

05-05-2016

De Fiets4Daagse Hoorn werd gehouden in het unieke gebied van de Westfriese Omringdijk. De dijk is ruim 800 jaar geleden door mensen gebouwd! Het is met 126 km een van de grootste en langste omringdijken van Nederland. Naast een waterkerende functie heeft de dijk ook grote culturele betekenis. Binnen dit bijzondere gebied speelt zich een geheel eigen wereld af. Het landschap is specifiek voor Noord-Holland en de agrarische sector verbouwt streekeigen producten. Het is dan ook niet voor niets dat deze dijk is uitgeroepen tot monument. Als deelnemer krijg je in 4 dagen het beste van deze bijzondere streek voor de wielen.

Maandag 2 mei ging de route via Hoogkarspel naar het centrum van Drechterland en het Zuiderzeemuseum. Ook meereizen met boot vanuit Enkhuizen via Medemblik en Museum stoomtram naar Hoorn (30 km) was deze dag een mogelijkheid. Daarna ging het via de Broekerhaven langs de voormalige Zuiderzeedorpjes over de Westfriese Omringdijk.

Dinsdag 3 mei liep de route door het Koggenland en de Beemsterpolder. Over de dijk langs het Markermeer en via Oostereilanddoor de prachtige binnenstad van Hoorn, de finish was deze dag bij Hotel van der Valk Hoorn met gezellig onthaal.

Woensdag 4 mei doorkruiste de route de westelijke helft van Westfriesland. Alle routes gingen via de gemeente Opmeer en vervolgens via Broek op Langedijk voor de 80 km door Aartswoud en Zandwerven, vervolg via Ursem en Hoorn. Het uitzicht op en vanaf de Westfriese Omringrijk is werkelijk fantastisch.

Donderdag 5 mei liep de route door de in bloei staande tulpenvelden! Geweldig om al fietsend van deze bloemenzee te genieten. Ook het vaak nog jonge vee bij de Koeientuin is te bezichtigen en hartverwarmend. De 80 km route ging door Wieringermeer en dan via Medemblik en Nibbixwoud. Iedereen sluit de tocht voldaan af op het plein de Roode Steen in de binnenstad van Hoorn.

Na vier prachtige dagen is een feestelijke Finish natuurlijk op zijn plaats.

Fietsvierdaagse Fietsvierdaagse