HOP fractievoorzitter Robert Vinkenborg: we zijn onze beschaving aan het afschaffen!

06-05-2016

Deze week was Robert Vinkenborg, fractievoorzitter van de Hoornse Onafhankelijke Partij (HOP) studiogast bij Radio Bontekoe. Johan van der Tuin ging met hem in gesprek. Er werd gepraat over actuele onderwerpen zoals de overlast van bussen op het Visserseiland, weer een financieel probleem bij het affichemuseum, de Halve Maen als schip van bijleg, het woonwagencentrum in Hoorn en het buitenproportionele salaris van de HVC directeur.

Robert Vinkenborg deed stevige uitspraken in het actualiteitenprogramma ‘Van Hoorn en zeggen’ van Radio Bontekoe. Hij nam geen blad voor de mond en gaf duidelijk zijn mening over diverse onderwerpen die momenteel in Hoorn actueel zijn.

Over de bussenproblematiek zei hij blij te zijn met het aangekondigde onderzoek van B&W of het mogelijk is om de witte vloot naar het Julianapark te verplaatsen. Daardoor zou de overlast die bewoners van de binnenstad op dit moment ondervinden kunnen worden opgelost. Hoewel hij er geen tijdslimiet bij noemde, vindt hij wel dat haast moet worden gemaakt. “Een oplossing moet niet al te lang op zich laten wachten want de situatie is voor de bewoners onhoudbaar”. 

Wat betreft opnieuw gebleken financiële problemen bij het Affichemuseum vindt hij het onjuist dat “de gemeente probleemeigenaar wordt van het niet rond krijgen van de financiën van het museum”. Hij vindt het terecht dat wethouder de Jong (cultuur) de subsidiekraan heeft dichtgedraaid. Hij denkt dat het onderbrengen van de affiches in het Museum voor de Twintigste Eeuw wellicht een optie kan zijn.    
Wat betreft de Halve Maen vindt hij het niet leuk om gelijk te hebben gekregen dat het “een schip van bijleg” is. Mooie presentaties maar van de begroting klopt geen hout, aldus de fractievoorzitter van HOP. “Hoe kan dit exploitabel blijven? Zal de Witte Vloot een oplossing kunnen bieden?”

Onlangs werd bekend dat de HVC directeur een topsalaris heeft van 2,5 ton (1500 euro per dag) en ook nog in een dure auto rijdt. Vinkenborg noemt het bizar dat de HVC directeur ver boven de afgesproken inkomensnormering (Balkenende norm) verdient. Hij doet daar zeer stevige uitspraken over, “te gek voor woorden!” Hij ziet een extra bak voor plastic als een bezuinigingsmaatregel.”Met al die kleine beetjes bezuinigingen, zoals bijvoorbeeld ook in de zorg, heb ik het gevoel dat we onze beschaving afschaffen”. 

Als laatste onderwerp komt het woonwagencentrum aan de orde. In de vergadering van de algemene raadscommissie is meegedeeld dat Wooncorporatie Intermaris, die de verantwoordelijkheid droeg om een opknapbeurt op het centrum uit te voeren, hiervan af wil. Dit heeft Intermaris al in 2014 aan het college meegedeeld en nu komt het college met het voorstel om zelf als projectontwikkelaar op te treden. Vinkenborg laakt het beleid van Intermaris en vindt dat het college Intermaris moet aanzeggen dat de gemeente het noodgedwongen gaat uitvoeren en dat de gemeente later bij de rechter zal stellen dat Intermaris alsnog verantwoordelijk wordt gehouden.

Dit en meer in het gesprek met de fractievoorzitter Robert Vinkenborg van de Hoornse Onafhankelijke Partij (HOP).
Uitzending in het weekoverzicht van het actualiteitenprogramma ‘Van Hoorn en zeggen’ op webradio Radio Bontekoe, het geluid van Hoorn.
www.radiobontekoe.nl (http://www.radiobontekoe.nl/hoorn/radiobontekoe.php). Zaterdag 7 mei van 10 tot 12 uur en herhaling van 15 tot 17 uur. Daarna nog een week in uitzending gemist.

www.radiobontekoe.nl (http://www.radiobontekoe.nl/hoorn/radiobontekoe.php)  

HOP logo en Robert Vinkenborg HOP logo en Robert Vinkenborg