Vier scholen winnen unieke leeskilometer wedstrijd

18-05-2016

Bibliotheek Hoorn wil meer leesplezier en meer leeskilometers onder leerlingen

Leesbevordering begint bij de kinderen zelf. Daarom organiseert Bibliotheek Hoorn ieder jaar de leeskilometer wedstrijd die speciaal voor Hoorn ontwikkeld is door de bibliotheek. Ook dit jaar was de wedstrijd weer succesvol.

 

“Tussen 15 maart en 18 april hebben wij 26 basisscholen bezocht in Hoorn om de kinderen persoonlijk te enthousiasmeren en mee te doen”, aldus Josien Stringer van Bibliotheek Hoorn. “Daarbij hebben wij  42 groepen bezocht”.  De kinderen gingen enthousiast aan de slag na het bezoek van Josien en haar collega’s. Lezen mocht in de klas of thuis. Iedere dag schreven de kinderen het aantal bladzijden dat ze gelezen hadden in de speciaal hiervoor ontwikkelde boekenworm. Daarnaast gingen ze met stickers aan de slag om een recensie te schrijven van hun favoriete boek en konden ze een tekening maken.

 

In totaal hebben er maar liefst 1.012 kinderen meegedaan aan de leeskilometer wedstrijd. Samen hebben deze kinderen 8.380 kilometers  gelezen, een gemiddelde van 8,28 kilometer per lezer. Een kilometer is 100 bladzijden, dus alle kinderen hebben bij elkaar 838.000 bladzijden gelezen! Wij zijn ontzettend trots op al deze kinderen die meegedaan hebben. “ Wat een geweldige uitslagen allemaal, er is zó veel gelezen!” zegt Josien.

 

Helaas kunnen er maar vier scholen de beste zijn en dat zijn dit jaar:

de KlimOp, de Tweemaster, de Flierefluiter en de Ichthus. Deze scholen hebben de meeste kilometer per kind gemaakt en winnen hiermee een schrijversbezoek in de bibliotheek. Op 24 en 26 mei komen Reggie Naus en Hans Kuyper naar de bibliotheek voor een ontmoeting met de winnaars.

Op de foto de winnende school de KlimOp.

Slapen is goed’, zei hij ‘en boeken nog beter’’. – George R.R. Martin

Ook Game of Thrones is bij ons te leen in de bibliotheek!

KlimOp een van de winnende scholen kilometerwedstrijd KlimOp een van de winnende scholen kilometerwedstrijd
Bibliotheek_Hoorn[1] Bibliotheek_Hoorn[1]