Pia Dijkstra opent Centrum voor geboortezorg

19-05-2016

Het Westfriesgasthuis en EVA van Hoorn lanceren samen het nieuwe Centrum voor geboortezorg. Tweede Kamerlid Pia Dijkstra opent op dinsdag 24 mei het centrum tijdens een speciale avond voor huisartsen en zorgprofessionals.

 

In het Centrum voor geboortezorg werken experts zoals verloskundigen, gynaecologen, kinderartsen, gespecialiseerde verpleegkundigen en kraamverzorgsters samen aan zorg voor zwangerschap en geboorte. Alles is erop gericht om moeder en kind zo goed mogelijk bij zwangerschap en geboorte te begeleiden. Thuis, op de polikliniek aan de Maelsonstraat 9 of in het ziekenhuis in een van de nieuwe kraamsuites. Of in één van de couveusesuites waar ouders samen met hun baby kunnen verblijven als het pasgeboren kindje nog extra ondersteuning nodig heeft.

 

Opening
Op dinsdag 24 mei verzorgen we een speciale avond voor huisartsen en andere zorgprofessionals. Van 16.45-21.00 uur zijn ze welkom voor rondleidingen door de kraamsuites met warme kleuren, een moderne inrichting en alle medische apparatuur binnen handbereik. Aansluitend zijn er drie lezingen rondom het thema kwetsbare zwangeren.

Het weekend daarvoor, op 21 mei, zijn inwoners uit de regio welkom voor een rondleiding en is er een kraammarkt van 10.00-15.00 uur.


Het Centrum online

Het Centrum voor geboortezorg heeft vanaf nu een eigen website: centrumvoorgeboortezorg.nu (http://www.centrumvoorgeboortezorg.nu) en een Facebook-pagina: facebook.com/Centrumvoorgeboortezorg (http://www.facebook.com/centrumvoorgeboortezorg).

WestFries Gasthuis WestFries Gasthuis