Eenhoornzegel voor 25-jarig STG Hoorn

20-05-2016

Wethouder Ben Tap overhandigt op maandag 23 mei een Eenhoornzegel van 500 euro aan STG Hoorn. De schaatstrainingsgroep krijgt het Eenhoornzegel vanwege haar 25-jarig bestaan. Het zegel wordt uitgereikt tijdens een zomertraining van de vereniging, die door jong en oud wordt gevolgd.

 

Winter en zomer

STG Hoorn heeft jeugdleden en volwassen leden die plezier hebben in de schaatssport. ’s Winters kunnen de leden er meedoen aan wedstrijdschaatsen, marathons, toerschaatsen en shorttrack. In het zomerseizoen wordt er doorgetraind met bijvoorbeeld fiets-, hardloop- en conditietrainingen. De trainingen worden gegeven door gediplomeerde trainers. Voor de jeugdleden organiseert men jaarlijks een zomerkamp naar Texel en een winterkamp naar Buurse.

 

Nederlands kampioenen

Schaatstrainingsgroep Hoorn is in 1991 ontstaan uit het District Hoorn. STG Hoorn ging de trainingen en clubwedstrijden op de baan verzorgen. Het district bleef wedstrijden op natuurijs organiseren. Voordat de ijsbaan in Hoorn werd gerealiseerd, werd er getraind op de Jaap Edenbaan in Amsterdam en op de Meent in Alkmaar. STG Hoorn heeft rijders met landelijk bekendheid voortgebracht. Bij de marathon waren dat onder meer Joop Zuiker (Nederlands kampioen), Sjaak Bakker, Bruno Plantinga en Jan Roos. Bij de langebaan zijn bekende namen Marja Vis (Nederlands kampioen), René Wit en Natasja Bruintjes.

 

Waardering

Als waardering voor het vele vrijwilligerswerk in de stad, komen verenigingen en stichtingen die een jubileum van 25, 50, 75, 100 jaar enzovoorts vieren in aanmerking voor een Eenhoornzegel. Men moet dan wel ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel en het jubileum kenbaar maken bij de gemeente. 

STG Hoorn STG Hoorn