Erepenning stad Hoorn voor Polly Weber

20-05-2016

Op 23 mei reikt wethouder Judith de Jong aan mevrouw Polly Weber de erepenning van de stad Hoorn uit. In de erepenning staat de inscriptie ‘Met hart en ziel voor alle kinderen van Leergeld’. Mevrouw Weber krijgt de erepenning, omdat zij zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor de Stichting Leergeld West-Friesland. Op 23 mei neemt zij afscheid als bestuurslid. Ze blijft nog wel actief op het kantoor van Leergeld en in de commissie PR en sponsoring.

 

Moeder

Mevrouw Weber was tien jaar bestuurslid van de stichting. Zij is pionier, aanjager en de onbetwiste informele leider bij alle activiteiten van de stichting. Haar overtuiging dat alle kinderen moeten kunnen meedoen is steeds haar drijfveer geweest. Niet voor niets wordt zij ook wel de moeder van Leergeld genoemd. Haar passie en energie hebben Leergeld laten uitgroeien tot wat het nu is: een professionele organisatie, die haar positie in de regio heeft verworven en mag rekenen op steun van alle Westfriese gemeenten.

 

Passie

Mevrouw Weber heeft veel mensen gemotiveerd om zich vrijwillig in te zetten voor Leergeld. Binnen de organisatie heeft mevrouw Weber haar enthousiasme en bevlogenheid overgebracht op de andere vrijwilligers. Zij heeft daarmee bereikt dat er een hechte groep vrijwilligers is ontstaan die allemaal hetzelfde doel nastreven: alle kinderen mogen meedoen. Mevrouw Weber heeft vanaf de start direct contact gezocht met de gemeente Hoorn en dat is uitgemond in een goede samenwerking. Hierdoor zijn de activiteiten van Leergeld een goed passende aanvulling op de ondersteuning van de gemeente Hoorn voor mensen met een laag inkomen.

 

Stichting Leergeld

Leergeld richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen, door deze kinderen weer mee te laten doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Het kan hierbij gaan om activiteiten voor kinderen op het gebied van onderwijs, sport, cultuur of welzijn. Leergeld biedt deze kinderen daarmee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen. Ongeveer twee derde van de kinderen die Leergeld West-Friesland helpt, komt uit Hoorn.

 

Erepenning

De erepenning van de stad Hoorn is een blijk van waardering voor personen die zich op hele bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Hoornse gemeenschap. Het is belangrijk dat het om buitengewone prestaties gaat voor Hoorn, Zwaag of Blokker. Iemand voordragen kan via www.hoorn.nl/erepenning (http://www.hoorn.nl/erepenning).

Polly Weber Polly Weber

Reacties
Reactie: (hans hoornsman)
23-5-2016, 23:03
Echt verdiend dus.