Antwoorden op vragen door Hoorn Lokaal over het gebruik van de Grote Kerk

23-05-2016

Vraag 1. Wat begon als een Foodmarket lijkt nu een grote Horeca onderneming te zijn geworden. Is u dat bekend? Een van de uitgangspunten in de door u aan Fletcha afgegeven vergunning is dat het schenken van alcoholische dranken een ondersteunende functie moet hebben, maar momenteel heeft het schenken van drank een hoofdfunctie, graag uw reactie hierop.

Antwoord. Het is ons bekend dat er minder foodkraampjes aanwezig zijn dan bij aanvang. Het accent van food lijkt hierdoor te verschuiven naar het nuttigen van drank. Dit wordt getoetst aan de Omgevingsvergunning en de gemaakte afspraken. Hierover staan ook gesprekken gepland met de eigenaar van de kerk en de vergunninghouders.

 

2. Door het afgeven van de vergunning zit er nu een horeca bestemming op de Grote Kerk, het risico is dat op het moment dat Fletcha de stekker eruit trekt, en dat kan makkelijk aangezien ze met kortlopende contracten werken, er een grote speler zoals bijvoorbeeld een Wereldrestaurant zich daar kan vestigen. Hoe gaat u daar dan mee om aangezien een zeer grote meerderheid van de raad u heeft laten weten tegen de vestiging van een dergelijk grootschalig restaurant te zijn.

Antwoord. Voortzetting van het huidige gebruik is altijd mogelijk. Een Wereldrestaurant past niet binnen de verleende Omgevingsvergunning en zou dus in strijd zijn met het bestemmingsplan. Ingeval een verzoek voor een Wereldrestaurant wordt ingediend, dient een nieuwe afweging te worden gemaakt of we hier aan willen meewerken door af te wijken van het bestemmingsplan.

 

3. Horecaondernemers moeten aan heel wat eisen op het gebied van veiligheid en sociale hygiëne voldoen, hoe is dat in de Grote Kerk geregeld?

Antwoord. Net als bij alle andere horecaondernemers zijn de eisen op het gebied van Milieu, Veiligheid (o.a. Bibob) en inrichtingseisen Drank- en Horecawet gecontroleerd. Aan alle eisen wordt voldaan.

 

4. Wat is de reden dat het concept Foodmarket is losgelaten en men zich nu alleen nog richt op het organiseren van grootschalige evenementen waar Fletcha om bekend staat.

Antwoord. Wij herkennen het beeld niet dat het concept foodmarkt is losgelaten en dat de vergunninghouder zich alleen nog richt op het organiseren van grootschalige evenementen. Zie ook antwoord op vraag 1.

 

Burgemeester en wethouders

Gemeente_Hoorn[1] Gemeente_Hoorn[1]
grote kerk (2) grote kerk (2)
hoornlokaal4 hoornlokaal4

Reacties
Reactie: (rinus)
23-5-2016, 14:12
De afzuiging is nog steeds niet op orde, krijg elke keer jeukende ogen daarbinnen.