Nieuwe hesjes en wisselende resultaten bij praktisch fiets verkeersexamen

25-05-2016

Het Praktisch Verkeersexamen in Hoorn geeft de eerste twee dagen een wisselend beeld, zowel in weersomstandigheden als resultaten.
Logistiek Manager van DEEN Supermarkten, de heer Vincent Wagenaar, deed maandagmorgen het eerste van de door de supermarktketen gesponsorde serie van 80 hesjes om de schouders van Noa Ahmadi van De Tweemaster en liet haar om exact 9.00 uur starten. Daarna nam starter Hans van Noorden zijn taak over.


De Onderwijs Verkeerscommissie had in het najaar niet tevergeefs het verzoek ingediend om de reeds 16 jaar oude hesjes, destijds in het kader van het C&A Body Guard Project aangeschafte serie van 80 exemplaren, die in de loop der jaren ruim 200 keer van schouders zijn gewisseld, te vervangen door nieuwe met het eigen OVC HOORN logo en dat van de nieuwe sponsor.

De resultaten van de eerste twee dagen was wel zeer opmerkelijk.

De weersomstandigheden van maandag en dinsdag verschilden nogal: maandag de hele dag regen en dinsdag droog met een zonnetje.

Maar ook de het aantal leerlingen, dat noodgedwongen bij de start mocht blijven wachten tot hun klasgenootjes weer bij het startterrein arriveerden, omdat zij door onvoldoende routekennis of een fiets zonder bel het examen aan zich voorbij zagen gaan. De Onderwijs Verkeerscommissie heeft dit jaar de regels noodgedwongen moeten aanscherpen om ouders, die het niet nodig vinden om hun kinderen te begeleiden met het oefenen van de route en er voor te zorgen dat de fiets in orde is, daarvoor niet nog eens te belonen.

Gelukkig was er wel een aantal scholen, die deze kinderen uit voorzorg op school hadden gelaten.

Maandag waren dat er 10 van de 304 en dinsdag 16 van de 329.

Het aantal gezakte leerlingen, dat woensdag 1 juni aan de herkansing mag meedoen, lag ook dinsdag aanmerkelijk lager dan maandag: 16 tegen 31 (= 47), wat uitkomt op totaal 7,4% van alle kinderen die mochten starten, een “normaal” resultaat!

Donderdag komen nog ruim 300 leerlingen aan de start op het parkeerterrein van winkelcentrum De Huesmolen aan de Torenwachter, terwijl de 16 leerlingen van De Stormvogel starten en finishen bij de eigen school aan de Wabenstraat.

Woensdagochtend 1 juni besluit de groep van de Sint Jozefschool i.v.m. een schoolkamp deze week en daarna volgt dan de hopelijk niet te grote groep herkansers.

Bij het verkeersspektakel zijn dit jaar zo’n 180 ouders van de deelnemende scholen, 25 vrijwilligers, de 6 leden van de Onderwijs Verkeerscommissie en één motoragent in touw.  

OVC Start 1e door Deen gesponsorde hesje OVC Start 1e door Deen gesponsorde hesje
OVC minispandoek 2016 OVC minispandoek 2016