Circa 80 herkansers om het eindresultaat op te krikken!

28-05-2016

Afgelopen week is 91,3 % van de 903 leerlingen van het basisonderwijs plus de 15 leerlingen van De Stormvogel die de 6 km lange route van het praktisch verkeersexamen mochten rijden, geslaagd.

Van de 80 gezakte leerlingen, staan er 60, aangevuld met 20 leerlingen die ziek of afwezig waren, woensdag 1 juni aan de start op het parkeerterrein bij winkelcentrum De Huesmolen om middels deze herkansing het slagingspercentage op te krikken richting de 100%.

Vrijdag j.l. was wethouder Samir Bashara, door de leerlingen betiteld als reserve-burgemeester, bij De Stormvogel aan de Wabenstraat aanwezig om aldaar de eerste leerling succes toe te wensen en te laten starten.

Deze 15 leerlingen starten en finishen gewoonlijk bij de eigen school.

Het slagingspercentage ligt voorlopig nog hoger dan de vorige 3 jaren, dat er een herkansing op het programma stond. In 2013, 2014 en 2015 was dat namelijk 91, 91 en 90%.

Wel moet worden aangetekend, dat leerlingen, die zakten door het onvoldoende oefenen van de route of waarvan de fiets niet aan de minimumeisen voldeed, niet nog eens worden opgeroepen voor de herkansing.

De coördinator van het praktisch verkeersexamen in Hoorn, Klaas de Hart, die al voor het 29-ste achtereenvolgende jaar aan het roer staat van de organisatie, vindt het heel triest dat nog steeds een – gelukkig klein – deel van de ouders het belang van het oefen met hun kind en het zorgen voor een veilige fiets niet in ziet, terwijl de meeste kinderen volgend jaar toch op de fiets naar de school voor voortgezet onderwijs gaan!

En zij hebben daarvoor ruim anderhalve maand de tijd, hoewel sinds vorig jaar de informatie van de route en over de fiets permanent te vinden zijn op www.fietsexamenhoorn.nl (http://www.fietsexamenhoorn.nl)  en dus het hele jaar door geoefend zou kunnen worden.

Woensdag is het start/finish-terrein  voor één ochtend opnieuw ingericht met dranghekken, linten, pylonen en spandoeken en krijgen de bezoekers van het winkelcentrum na half 11 weer de gelegenheid om hun auto daar te parkeren.

             

Praktisch verkeersexamen met wethouder Samir Bashara Praktisch verkeersexamen met wethouder Samir Bashara