Noord-Holland levert 5,4 kilo e-waste per inwoner via gemeenten in.

30-05-2016

Wecycle laat e-waste optimaal recyclen.

In 2015 werd via de gemeentelijke milieustraten in de provincie Noord-Hollandse gemiddeld 5,4 kilo per inwoner aan afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige verlichting (e-waste) afgegeven aan Wecycle. In heel Nederland is dit 4,6 kilo. Dat blijkt uit de jaarlijkse benchmark van Wecycle, de stichting die de inzameling en recycling van e-waste organiseert.

 

De inwoners van Noord-Holland leveren via de gemeentelijke milieustraten per persoon 0,8 kilo meer in dan de gemiddelde Nederlander. Hiermee staat de provincie in de top 3 van Nederland. Doel van de benchmark is om gemeenten te stimuleren meer e-waste in te zamelen.

 

Top 3 gemeenten in Noord-Holland

Top gemeenten in de afgifte van e-waste (kilo’s per inwoner)

1. Schagen: 9,0

2. Bergen: 7,4

3. Beemster: 7,1

3. Purmerend: 7,1

 

Optimale recycling
De aangesloten gemeenten verzekeren zich via Wecycle van optimale recycling van alle e-waste dat inwoners inleveren bij de milieustraten. Wecycle laat grondstoffen maximaal hergebruiken en schadelijke stoffen veilig verwijderen. Ook wordt illegale export voorkomen en CO2-uitstoot vermeden.

In totaal zamelde Wecycle 110 miljoen kilo in. Daarvan is 66 miljoen kilo afkomstig van de gemeenten, 44 miljoen kilo van winkels.

 

Over Wecycle

Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1.500 producenten en importeurs. Meer informatie: www.wecycle.nl (http://www.wecycle.nl).

Wecycle Wecycle