Schrijvers van ‘Levensboek Humanitas’ komen naar de Bibliotheek Hoogkarspel met de Verhalentafel.

31-05-2016

Hoe kunnen we ons eigen verhaal vertellen? En hoe kunnen we anderen helpen hun verhaal te delen?

De Verhalentafel: iedereen heeft een verhaal!

 

Schrijvers van ‘Levensboek Humanitas’ komen op zaterdag 4 juni van 10.00 tot 12.00 naar de Bibliotheek Hoogkarspel met de Verhalentafel.

De schrijvers van Levensboek hebben er ervaring mee verhalen te laten opborrelen en vorm te geven in een boekje. Dat vraagt tijd en deze ochtend is te kort om je hele levensverhaal te kunnen vertellen. Maar het is wel een goede gelegenheid om te ervaren hoe het is om even de hoofdpersoon in je eigen verhaal te zijn of mee te luisteren naar dat van een ander.

 

Deze Verhalentafel is een vrijblijvend voorproefje op onze cursus Levensboek waar je in het najaar aan deel kunt nemen in de Bibliotheek Hoogkarspel. Tijdens 3 bijeenkomsten (los of als reeks te volgen) kun je dan uitgebreid leren je eigen of andermans verhaal op te tekenen door middel van praktische oefeningen in vertellen, interviewen en schrijven.

Op 4 juni hoor je daar meer over.

 

Naast de schrijvers zijn er ook één of meer vertellers aanwezig, die iets kunnen zeggen over wat hun levensboek voor hen betekent.

 

Levensverhalen: herkenning, herinnering en aanmoediging

Iedereen heeft een verhaal in zich, het verhaal over je leven. Dat is voor iedereen weer anders en dat maakt het zo bijzonder. Of je nu 18 bent of 80, of het leven vredig voortkabbelt of vol uitdaging zit. Die verhalen kun je voor jezelf houden, maar je kunt ze ook met anderen delen. Het zal je dan verbazen hoe geïnteresseerd die anderen zijn omdat het herkenning bij hen oproept, eigen herinneringen naar boven brengt en soms ook als troost of aanmoediging werkt. Dat maakt je verhaal waardevol, niet alleen voor jezelf maar ook voor de lezer of de luisteraar.

 

Meer informatie

Via de klantenservice van de Westfriese Bibliotheken: tel. 0228 743 943 of e-mail klantenservice@westfriesebibliotheken.nl (mailto:klantenservice@westfriesebibliotheken.nl)

verhaalkracht verhaalkracht
de bibliotheek (1) de bibliotheek (1)
humanitas levensboek humanitas levensboek