Promotieteam ‘Afval scheiden’ in Hoornse wijken

31-05-2016

Woensdag 1 juni gaat een eerste promotieteam van HVC langs de deuren in Blokker om met inwoners in gesprek te gaan over het scheiden van afval. Deze actie sluit aan bij de komst van de container voor plastic verpakkingen, blik  en lege pakken. Op 1 juni  gaat wethouder Samir Bashara mee op pad.

De promotieteams zijn op woensdag 1, zaterdag 4, woensdag 8 en zaterdag 11 juni in diverse wijken in Hoorn. Het promotieteam bestaat uit medewerkers van HVC. De gesprekken aan de deur gaan over het scheiden van plastic verpakkingen, blik en lege pakken, waarom dit belangrijk is, wat er allemaal in de bak mag, hoe het wordt verwerkt en wat ervan wordt gemaakt.

Plastic, ik doe mee!

Een gezin heeft gemiddeld elke week een vuilniszak vol plastic verpakkingsmateriaal. Hier komen nu de lege pakken sap en zuivel en het blik nog bij. Door dit apart te houden van het andere afval, kan het worden hergebruikt. Tijdens de gesprekken krijgen de bewoners een folder waarin staat wat nu precies in welke bak mag en een pen van gerecycled plastic met de tekst “Vroeger was ik een pak vla, nu ben ik een pen”.

Plastic-container

Nog voor 8 juni krijgen bewoners van laagbouwwoningen in Hoorn, Zwaag en Blokker deze extra container. De gemeente en HVC willen het inwoners makkelijker maken om afval te scheiden. Want door afval goed te scheiden, blijven waardevolle grondstoffen over om opnieuw te gebruiken.

Afvalkalender en app

Het nieuwe inzamelschema is te vinden op de digitale afvalkalender van HVC op www.hvcgroep.nl (http://www.hvcgroep.nl) en via de gratis afval-app van HVC. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

HVC afval scheiden HVC afval scheiden