Stabilisatie aantal klanten van de Voedselbank West-Friesland

31-05-2016

Het afgelopen kwartaal is het aantal huishoudens dat een beroep deed op de voedselbank gestabiliseerd. Na de daling van het aantal klanten in 2015, schommelt het getal dit jaar tussen 180 en 190. Dit is in lijn met de landelijke trend. De grote drukte van de jaren 2014 en 2015 lijkt achter ons te liggen*).

Hebt u geen geld om eten te kopen?

Houdt u na al uw verplichte betalingen geen geld over om eten te kopen? De Voedselbank deelt voedselpakketten uit aan mensen in nood. Kijk op de website van de voedselbank in uw gemeente voor een uitgiftepunt bij u in de buurt. Misschien zijn er extra bijdragen voor u, zoals een individuele inkomenstoeslag. Kijk op de website Weet hoe het zit.


Wilt u een voedselpakket aanvragen?

Bel of mail naar de Voedselbank voor een afspraak. Op de website kunt u ook een aanmeldingsformulier downloaden en met e-mail versturen. U krijgt een uitnodiging voor een gesprek. Tijdens dit gesprek bekijkt de medewerker van de Voedselbank of u hulp kunt krijgen.

Gaat u voor het eerst naar de voedselbank?

Neem uw klantenkaart mee. Die hebt u nodig om uw pakket af te halen. Kunt u niet komen? Geef dat dan door aan de Voedselbank. Als u twee keer uw pakket niet afhaalt zonder dat door te geven, krijgt u geen pakket meer.

Voedselbank West-Friesland
Verlengde Lageweg
Hoorn 1628 PM
0229 504821
www.voedselbankwf.nl (http://www.voedselbankwf.nl)

*)Bron: Voedselpraat juni 2016, contactblad van de Voedselbank West-Friesland 

Voedselbank West-Friesland Voedselbank West-Friesland