Mooie samenwerking tussen Westfriesgasthuis en Inloophuis Pisa

31-05-2016

Vanaf 7 juni a.s. komen er elke dinsdagochtend een tweetal medewerkers van Inloophuis Pisa een bijdrage leveren aan de psychosociale ondersteuning van de patiënten op het Oncologisch Dagcentrum Esperanz van het Westfriesgasthuis.

 

Simon Opstal, Wiek Luza, Peter Dusch en Annita van der Meulen

Al vijf jaar lang komt er op Wereldkankerdag een vertegenwoordiging van Inloophuis Pisa naar het Westfriesgasthuis met rozen en/of tulpen. Zij delen dan op het oncologisch dagcentrum Esperanz en op de verpleegafdelingen bloemen uit als blijk van respect en medeleven met patiënten en hun naasten die op dat moment door een zware tijd gaan. Wij merken telkens weer hoe fijn de mensen dat vinden, maar ook hoe veel behoefte er dan blijkt te zijn aan een gesprek en hoe het dan gewaardeerd wordt dat daar tijd en ruimte voor wordt gemaakt.

 

Dit bracht Wiek Luza, coördinator van Inloophuis Pisa, op het idee om te onderzoeken of de medewerkers van het inloophuis structureel een bijdrage zouden kunnen leveren aan het bieden van psychosociale ondersteuning aan oncologische patiënten en hun naasten in het Westfriesgasthuis. Dit als aanvulling op de reeds geleverde steun en aandacht van de verpleegkundigen en de vrijwilligers van het ziekenhuis.

 

Zowel de collega’s als de vrijwillige medewerkers van de afdeling oncologie reageerden enthousiast op deze samenwerking en zijn inmiddels betrokken bij het verder vorm geven van dit plan. Zonder uitzondering zien ook zij grote voordelen in deze bundeling van kennis en ervaring. Het is immers het welzijn van de patiënten in het Westfriesgasthuis waar beide ”bloedgroepen” zich voor inzetten. Wij hebben dan ook het volste vertrouwen in een mooie samenwerking.

wfg pisa wfg pisa
WestFries_Gasthuis[1] WestFries_Gasthuis[1]
Inloophuis_Pisa[1] Inloophuis_Pisa[1]
Esperanz Esperanz