Operaconcert Hoornse Brassband en koor Bellissimo

31-05-2016

Zaterdag 4 juni om 19:45 uur vormt de foyer van Schouwburg Het Park het toneel van hartverwarmende opera. Met de muziek van de Hoornse Brassband en vocalen van operakoor Bellissimo uit Heemskerk waant u zich in het prachtige en romantische Italië, het land waar de opera groot is geworden. Entree is €10 en vrij voor donateurs/kinderen.

In het concert beleeft u alle facetten van het genre opera. Zo speelt de brassband bijvoorbeeld het intense ‘La Forza del Destino’ van Verdi, het leerorkest van de brassband draagt haar steentje bij met onder andere ’Giro Allegra’, en het koor brengt prachtige liederen ten gehore als het ‘Qui la Selva’ van Bellini uit de opera La Sonnambula (de Slaapwandelaarster). Als slotstuk treden de brassband en het koor ook samen op. Het indrukwekkende ’Va, Pensiero, sul l’ali dorate’, beter bekend als het slavenkoor van Nabucco, belooft de climax van het concert te worden.

 

Europa staat centraal in de driedelige concertserie van de Hoornse Brassband in 2016, een ode aan het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie. Na Ierland is Italië het tweede land dat de brassband muzikaal omlijst binnen deze concertserie. Het slotstuk waarin heel Europa in het zonnetje wordt gezet, volgt later dit jaar.

 

Wilt u ook proeven van de opera en hartverwarmende Italiaanse romantiek? Kom dan op zaterdag aanstaande 4 juni naar Schouwburg Het Park om 19:45. De Hoornse Brassband onder leiding van Erwin ter Bogt en het operakoor Bellissimo onder leiding van Lorenzo Papolo verwelkomen u graag op deze muzikale reis.

Affiche Opera Concert Affiche Opera Concert
Koor Belissimo Koor Belissimo
Hoornse Brassband Hoornse Brassband