Eenhoornzegel en Koninklijke onderscheiding voor Tafeltennisvereniging Disnierats

22-06-2016

Burgemeester Jan Nieuwenburg brengt bij zijn bezoek aan de 25e verjaardag van Tafeltennisvereniging Disnierats twee verrassingen mee. De vereniging krijgt vanwege het jubileum een Eenhoornzegel ter waarde van 500 euro. Han Fasten, medeoprichter, bestuurslid en vrijwilliger van de vereniging, wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 

Eenhoornzegel

Tafeltennisvereniging Disnierats is voortgekomen uit een fusie in 1991 tussen twee voormalige Hoornse tafeltennisverenigingen: Disnie en Rats. Na de fusie werd met grote inzet van de leden een nieuwe tafeltennisaccommodatie gerealiseerd aan de Blauwe Berg. Tegenwoordig spelen zo’n 200 leden competitie en telt de vereniging nog eens 50 recreanten. Zowel het eerste herenteam als het eerste damesteam speelt al geruime tijd in de top van Nederland (eerste divisie). Dit gebeurt onder toezicht van de NTTB, de Nederlandse Tafel Tennis Bond. De spelers van Disnierats spelen belangeloos, wat uniek is in Nederland op dit niveau. Daarnaast wordt er op alle regionale niveaus gespeeld. En voor de jeugd is een jeugdplan opgesteld.

 

Koninklijke onderscheiding voor Han Fasten

Tijdens het jubileumfeest benoemt burgemeester Jan Nieuwenburg, namens de koning, Han Fasten tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Fasten heeft zich 40 jaar vrijwillig ingezet voor de tafeltennissport in Hoorn. In 1976 richtte hij de Risdamse Amateur Tafeltennis Sportvereniging (Rats) op. Tot 1991 bleef hij bestuurslid van deze vereniging. In 1991 begeleidde hij een fusie tussen Rats en de andere tafeltennisvereniging in Hoorn, Disnie, tot een goed einde. Van de nieuwe club, Disnierats, was de heer Fasten tot begin dit jaar bestuurslid. De eerste vijftien jaar was hij er voorzitter. In 2004 richtte de heer Fasten de Stichting Vrienden van Disnierats op. Ook daarvan was hij tot aan het begin van dit jaar de voorzitter. De heer Fasten heeft zich niet alleen als bestuurslid ingezet voor de club. Hij was een veelzijdig vrijwilliger die van alle markten thuis was, zowel op sportief als op sociaal gebied. De heer Fasten heeft het tafeltennis in Hoorn en omgeving op de kaart gezet.

 

De heer Fasten krijgt zijn lintje niet alleen voor zijn inzet voor de tafeltennissport. Hij was ook lid van de Commissie van Toezicht van de Penitentiaire Inrichting in Zwaag (1996-2006), lid van de Cliëntenraad van het Westfries Gasthuis (2014 – heden) en voor een periode van vijf jaar was hij voorzitter van de Vereniging van Informatie- en Automatiseringsprofessionals in Nederlandse Gemeenten.

Disnierats Disnierats
Gemeente_Hoorn[1] Gemeente_Hoorn[1]