LaatjeHoorn! voor Hoorn-Noord en Venenlaankwartier

22-06-2016

Op zaterdag 25 juni start de gemeente Hoorn samen met woningcorporatie Intermaris de campagne LaatjeHoorn! voor Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier. Met de campagne roepen ze bewoners van Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier op om mee te denken over de toekomst van hun wijk.

 

De gemeente en Intermaris gaan komende jaren extra investeren in het Venenlaankwartier en Hoorn-Noord. Er staan al meerdere verbeteringen op stapel. Zo gaat de gemeente het riool in een aantal buurten vernieuwen. Intermaris investeert op dit moment in beide wijken in duurzaamheidmaatregelen bij 400 woningen en het vernieuwen van haar woningen. Ook is er volop aandacht voor het langer zelfstandig en comfortabel wonen. Dit is een goed moment om samen met bewoners, bedrijven en organisaties in de wijk te kijken wat er nog meer nodig is om de wijk klaar te maken voor de toekomst.

 

Ervaringen en ideeën uit de wijk

Wethouder Theo van Eijk: ´We willen met bewoners in gesprek om te horen wat zij belangrijk vinden in de wijk. Wat waarderen ze en wat zouden ze graag willen veranderen? Hebben ze zelf plannen of ideeën voor de buurt?’ De gesprekken met bewoners vinden in juni en juli plaats. Direct na de zomervakantie organiseren we gesprekken met de vele organisaties en bedrijven die in de wijk gevestigd of actief zijn.‘

 

Van 25 juni tot en met 13 juli is LaatjeHoorn! in de wijk

Alle bewoners in Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier ontvangen deze week een uitnodiging om mee te denken over de toekomst van hun wijk. Van 25 juni tot en met 13 juli is het campagneteam op meerdere plekken in de wijk aanwezig. Ze gaan dan graag met bewoners in gesprek over hun wijk. Op www.hoorn.nl/laatjehoorn (http://www.hoorn.nl/laatjehoorn) staat een overzicht van de plekken en tijdstippen wanneer de medewerkers in de buurt zijn.

 

Daarnaast kan men op de website www.hoorn.nl/laatjehoorn (http://www.hoorn.nl/laatjehoorn) van 25 juni tot en met 13 juli via een vragenlijst ervaringen en ideeën over de wijk kwijt . Ook op de Facebookpagina van de gemeente Hoorn (www.facebook.com/gemeentehoorn (http://www.facebook.com/gemeentehoorn)) kan iedereen aan de hand van vragen en stellingen digitaal meepraten over de toekomst van de wijk.

 

Wijkvisie en uitvoeringpslan

Met de inbreng van bewoners, bedrijven en organisaties in de wijk maken gemeente en Intermaris een wijkvisie en een concreet uitvoeringsplan voor Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier. Hierin staat wat ze samen met bewoners, bedrijven en organisaties de komende tien jaar willen veranderen in de wijk. De insteek is om dat wat beter kan te verbeteren, en dat wat goed is te behouden en te versterken.

Gemeente_Hoorn[1] Gemeente_Hoorn[1]
intermaris-logo intermaris-logo