Proef de producten van de akker

22-06-2016

Akkerbouw in startblokken voor Open Dag op 25 juni

Akkerbouwbedrijf ’Leven van de Wind’ uit Wieringerwerf heet iedereen op zaterdag 25 juni van harte welkom tijdens de Open Dag van de Week van de Akkerbouw. Deze akkerbouwer leeft niet alleen van de teelt van aardappelen, uien, tarwe en suikerbieten, maar ook van de verkoop van stroom die is opgewekt met de eigen windmolen.

 

Op het bedrijf is de hele zaterdag van alles te beleven voor jong en oud, met het belang van de akkerbouw voor ons dagelijks eten als centrale thema. Ook bij andere akkerbouwers in de Kop van Noord-Holland is van alles te horen, te zien én te proeven. Op dit moment leggen de deelnemende bedrijven aan de Open Dag van de Week van de Akkerbouw de laatste hand aan alle voorbereidingen. 

 

Ze staan in de startblokken om vanaf 11 uur ’s ochtends tot 5 uur ’s middags bezoekers te ontvangen en hen alles te vertellen over de akkerbouw en de herkomst van ons dagelijks eten. In bijgevoegde routekaart staat het meest actuele overzicht van alle activiteiten.

 

Over de Week van de Akkerbouw

De Week van de Akkerbouw  - die maandag 20 juni sportief van start is gegaan met de Akkerrun - is een initiatief van de Brancheorganisatie Akkerbouw en mede mogelijk gemaakt door Agrifirm Plant, Cosun, CZAV, Interpolis, LTO Nederland, Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO), Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK), de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) en de Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie (Vavi)

week v.d. akkerbouw. week v.d. akkerbouw.