Publieke omroepen West-Friesland gaan definitief fuseren

22-06-2016

Radio Enkhuizen, RTV Hoorn en Streekomroep West-Friesland hebben besloten hun bestaande samenwerking definitief verder uit te bouwen om te komen tot één streekomroep voor West-Friesland, genaamd WEEFF. Zo heeft HoornGids vernomen van RTV NH.

Het voornemen om te komen tot één omroep ligt in lijn met het convenant dat in 2013 is overeengekomen tussen de VNG en de OLON (de landelijke belangenvereniging van lokale publieke omroepen).

De 3 omroepen werken al nauw samen op het gebied van televisie en de regionale nieuwsvoorziening via een gezamenlijke internetsite en social media. In de nabije toekomst worden de bestaande radiozenders ‘omgebouwd’ naar WEEFF.

Naast de gesubsidieerde publieke omroep zijn in Hoorn ook private internetzenders actief. Voor internettelevisie is dat westfriesland.tv en exclusief op Hoorn gerichte radio: www.radiobontekoe.nl (http://www.radiobontekoe.nl). Deze zenders opereren los van elkaar geheel zelfstandig en worden niet gesubsideerd. Financieel werken deze zenders voor eigen risico. Zij vallen niet onder dezelfde wettelijke bepalingen waar publieke omroepen aan onderworpen zijn en daardoor volledig onafhankelijk van politiek en gemeentelijke subsidiegevers.   

Fusie publieke omroepen Fusie publieke omroepen