Dichter bij de Kust

27-06-2016

‘Dichter bij de Kust’ is de titel van een kunstzinnig project langs de kust van Hoorn, waarbij verschillende kunstdisciplines met elkaar worden verbonden.

 

De stichting Mandarte van de Hoornse kunsthistoricus Jeroen Damen, de dichter/organisator Dirk Beemster en Ed Wagemaker van stichting In Den Beginne hebben de handen ineen geslagen om een route langs de beelden aan de kust van het Hoornsche Hop te lopen. Er zijn inmiddels zeven Westfriese dichters die een beeld hebben geadopteerd en een gedicht hebben gecomponeerd, geïnspireerd op de uitstraling van het beeld. Ter plekke zullen ze tijdens de wandeling langs de beelden hun gedicht voordragen. Jeroen Damen zal vanuit zijn specialiteit als kunsthistoricus meer over de achtergronden van het beeld en de kunstenaar vertellen.

 

Op donderdag- 7 en vrijdagavond 8 juli worden twee verschillende routes gelopen. Donderdagavond gaat de wandeling langs de beelden op de Westerdijk en vrijdagavond zal de kunstroute gelopen worden op het Visserseiland.

 

Er wordt vanaf 19.30 uur gestart met de tour. De kosten van deelname per persoon bedragen € 7.50 incl. een versnapering. Per avond zullen maximaal dertig mensen mee kunnen lopen. De volgorde van binnenkomst is bepalend.  

Als u belangstelling heeft om deel te nemen aan het route ‘Dichter bij de Kust’ stuur dan een e-mail naar Jeroen Damen van Mandarte (info@mandarte.nl (mailto:info@mandarte.nl)).

De beelden zijn ook te zien op internet via de site www.stichtingindenbeginne.nl (http://www.stichtingindenbeginne.nl)

Bij succes overwegen de organisatoren in het najaar de wandeling te herhalen. Ook zal er dan op binnenlocaties de nodige aandacht worden besteed aan de beeldenroute langs de kust van Hoorn.

 

schreefel doorkijk site schreefel doorkijk site
In Den Beginne In Den Beginne
St. mandarte logo St. mandarte logo