Succesvolle Rabo Fietssponsortocht

28-06-2016

Zaterdag 11 juni kleurden de straten van West-Friesland oranje tijdens de Rabo Fietssponsortocht. Zo’n 7400 fietsers, 250 entertainers, EHBO’ers, verkeersregelaars en medewerkers van Rabobank West-Friesland waren actief om deze dag tot een succes te maken. Er werd ruim € 235.000 bij elkaar gefietst voor de West-Friese clubkassen.

Een aandeel in elkaar

Bij de start ontvingen alle deelnemers een tasje met een candybar, flesjes water, rolletje pepermunt en een ontbijtkoekje. De verenigingen en stichtingen die dit jaar als stempelpost fungeerden deden hun best met appeltaart, ijs en koffie en verkochten dit aan de deelnemers. Zo verdienden deze verenigingen nog een extra bijdrage voor de club. De deelnemers fietsten een route van ongeveer 35/40 kilometer door West-Friesland. Diverse mooie landweggetjes, dijkjes en smalle straatjes werden druk bezocht door de oranje getinte fietsers. Tourclub Wognum en tourclub Grootebroek zette deze mooie routes uit en zorgde voor voldoende verkeersregelaars.

Twitteractie

Jaarlijks wordt er een actie bedacht waarbij verenigingen hun bedrag kunnen verdubbelen. Dit jaar moesten de deelnemers laten zien dat zij uit West-Friesland kwamen. De foto moesten zij delen op @RaboWF. En dit werd heel actief gedaan.

Samen laten we West-Friesland bloeien

Wij kijken weer terug op een hele mooie geslaagde dag. Het enthousiasme van de deelnemers, de complimenten die wij ontvingen en de entertainers die weer voor de gezellig noot zorgden. Wij bedanken alle deelnemers, EHBO’ers, verkeersregelaars en vrijwilligers die dit evenement mede mogelijk hebben gemaakt.

Bron: Rabobank West-Friesland

Deelnemers uit West-Friesland Deelnemers uit West-Friesland