Hoornse Woensdagmarkten gaan van start op 6 juli

29-06-2016

De Hoornse woensdagmarkten worden dit jaar voor het 53e jaar op rij georganiseerd. Ooit begonnen als Hartje Hoorn Markten (met ambachtslieden en West-Fries volksdansen) zijn deze evenementen door de jaren heen geëvolueerd tot de huidige Woensdagmarkten met een wekelijks terugkerende basisinvulling en elke week een andere thema-invulling.

 

Iedere week is er tussen 10.00 en 17.00 uur in het hart van de binnenstad een grote markt (zo’n 100 kramen) met uitsluitend aanbieders van antiek en curiosa, kunst en gebruikte boeken, hobbyisten en ambachtslieden.

 

Op de Roode Steen wordt wekelijks een Proef- en Beleefmarkt georganiseerd waar bezoekers naar hartenlust kunnen proeven van biologische, duurzame en –vooral- heerlijke en eerlijke streekproducten.  Onze kok Marcel maakt de heerlijkste hapjes met groente uit eigen tuin en ingrediënten die op de markt worden verkocht. Onder de bijna 20 deelnemers vindt u vers gerookte paling, worst, kaas, taartjes en delicatessen en nog veel meer!

 

De thematisch ingevulde woensdagmarkten zijn dit jaar als volgt:

6 juli      Moet je eens Hoorn!      met platen- en CDbeurs en muzikanten uit heel Europa.

13 juli    Creatief Hoor(n)!           met reusachtige creatieviteitsmarkt, workshops en artiesten

20 juli    Hoornse Jungledag       met heel veel kinderattracties

27 juli    Hoornse Beestenboel    met Ponydag Hoorn, dierendemonstraties, kinderboerderij enz.

3 aug.   Nostalgisch Hartje Hoorn met ringsteken voor authentieke aanspanningen, muzikanten, het historisch fietsgenootschap en nog veel meer!

 

Voor meer informatie over evenementen en activiteiten in de Hoornse binnenstad verwijzen wij u naar de website: www.mooihoorn.nl (http://www.mooihoorn.nl)

 

Tot ziens in Mooi Hoorn!

WOENSDAGMARKT WOENSDAGMARKT
Woensdagmarkt juli Woensdagmarkt juli
hoorn moet je voelen hoorn moet je voelen
OSH (4) OSH (4)

Reacties
Reactie: (Gerry Blokdijk)
29-6-2016, 12:03
Als ik het artikel lees moet ik terugdenken aan de Oud Hollandse markten van weleer. Poppenkast, pottenbakker, klompenmaker, de paarden van Nico Blokdijk (denk om de benen), de klimpaal met bel, voor de zaak van Leo Zandbergen, viswedstrijden op de Vismarkt (snel nog een dobber kopen bij Hermarij op het Grote Noord) en de meeste kinderen liepen in klederdracht. Mooie tijd in mooi Hoorn.