Groen licht voor aanleg Maelsonstraat

29-06-2016

De Hoornse raad heeft op dinsdag 28 juni geld beschikbaar gesteld voor het aansluiten van de Maelsonstraat op de Provincialeweg.


Bereikbaarheid station

De directe aansluiting van de Maelsonstraat op de Provincialeweg maakt onderdeel uit van het programma Poort van Hoorn. Doel is om hiermee het P+R terrein aan de noordkant van het station beter bereikbaar te maken. Dit sluit aan op de plannen binnen de Poort van Hoorn om de parkeercapaciteit op het P+R terrein in de toekomst uit te breiden en het stationsgebied en omgeving verder te ontwikkelen.


Fietspaden

De bestaande aansluiting bij het ziekenhuis kan blijven bestaan. Het fietscomfort op de Maelsonstraat zelf wordt met fietspaden aan beide kanten van de weg in het nieuwe ontwerp verbeterd. De aansluiting van de Maelsonstraat kan daarnaast ook een bijdrage leveren aan een betere doorstroming op de Provincialeweg.


Stemming raad

De raad nam het voorstel om het uitvoeringskrediet voor de Maelsonstraat beschikbaar te stellen aan met 23 stemmen voor en 9 stemmen tegen. De fracties van Fractie Tonnaer, VOCHoorn, Hoornse Senioren Partij, HOP en Hoorns Belang stemden tegen. De fracties van PvdA, SP, D66, CDA, GroenLinks, VVD en Jong en Oud voor Hoorn stemden voor.


Planning

Als de voorbereidingen volgens planning verlopen, dan start de aannemer in september 2016 met de aanleg van de weg. De weg is naar verwachting de tweede helft van 2017 klaar.

Gemeente_Hoorn[1] Gemeente_Hoorn[1]