Zwemfeest in Hoorn van 10 t/m 17 juli

29-06-2016

De laatste week van voorbereidingen op de Europese Kampioenschappen en de Wereld Jeugd Kampioenschappen onder leiding van de KNZB is ingegaan. Vanaf zondag 10 juli is Hoorn een weeklang het decor van internationale Open Water zwemwedstrijden. Een prachtig wedstrijdprogramma met honderden internationale toppers aan de start bij WSV Hoorn en in de Buitenhaven en op het IJsselmeer.

Daarnaast zijn er vele sportieve én culturele events rondom het havengebied met muziek, theater, beeldende kunst en meer. Het complete programma vindt u o.a. op www.hoorn2016.nl (http://www.hoorn2016.nl) en op www.weekbladzondag.nl/zwemstadhoorn (http://www.weekbladzondag.nl/zwemstadhoorn). De toegang is overal vrij.

Er staat een groot zwemfeest in Hoorn te wachten. Van zondag 10 t/m 17 juli organiseren de KNZB, de Gemeente Hoorn en Stichting Ter rede van Hoorn de Europese-en Wereld Jeugd kampioenschappen Open Water zwemmen. En dit alles in de haven van Hoorn. Een prachttoernooi, waarbij ook de Nederlandse favorieten en Olympische Spelen deelnemers Sharon van Rouwendaal en Ferry Weertman aan de start verschijnen. Vanaf het Houten Hoofd is alles prima te zien. Daar staat ook een tribune opgesteld.

Direct na de wedstrijd over 10 km op zondag 10 juli wordt het zwemevenement Swim to Fight Cancer in de Hoornse binnenstad georganiseerd. En u kunt daaraan meedoen. Een aantal Hoornse prominenten hebben zich reeds ingeschreven, waaronder wethouder Ben Tap. (Zie de foto die HoornGids op het Twitter-account van wethouder Ben Tap zag langskomen). Kijk voor meer info en inschrijving op www.hoorn.swimtofightcancer.nl (http://www.hoorn.swimtofightcancer.nl).

Voor de randprogrammering op zondag 10 juli hebben vele organisaties en groepen uit de directe omgeving van Hoorn zich aangemeld. Hilarisch is de café scene Wim & Corry vanaf 11.00 uur in café De Volendammer. Verder de Shantymen Kaap Hoorn met een gast optreden van Monique de Meza, Showband Hoorn, een modeshow om 14.00 uur van de Hoornse ontwerper Sepehr en Fado de Tres met Anja Dol en meer.

Woensdag 13 juli is het domein van de jeugd. Zo zet Sportopbouwwerk Hoorn die middag een sportief en dapper parcours neer. Ook zijn er springkussen en een waterbak van SKH. Verder speelt de familievoorstelling De scheepsjongens van Bontekoe in het park. Atelier Nies presenteert allerlei kunstactiviteiten voor kinderen, je leert gedichten schrijven over het water bij I Am Selfmade en ook de Hoornse muziekschool is met een paar leden van de partij.

Ook voor het tweede zwemweekend van 16 en 17 juli staat, naast de nodige spannende open water wedstrijden voor de jeugd, een bonte stoet van voorstellingen en optredens voor de bezoekers klaar. We noemen theater met de Heeren 17 en de scene met Jan Haring door stichting Op Roet, streetdance met Dazzling, livemuziek met o.a. de band Kopvoeter, rap van De Fact&Overleef en close harmonie met Vocallure. De familievoorstelling De Scheepsjongens van Bontekoe speelt op locatie in de schuur van Visser Last.

Gedurende de hele week van 10 t/m 17 juli zijn er nog tal van bijzondere optredens van o.a Wouter Hakhoff, soul met CC-Project, Jazz Affairs en Olieplatform. Meer info op de website www.weekbladzondag.nl/zwemstadhoorn (http://www.weekbladzondag.nl/zwemstadhoorn).

Foto tweet van wethouder Tap Foto tweet van wethouder Tap
Zwemstad Hoorn Zwemstad Hoorn
Scheepsjongens - Foto Enk Vlieg Scheepsjongens - Foto Enk Vlieg
Zwemstad Fun2Sport Zwemstad Fun2Sport
Zwemstad Rosie sings Zwemstad Rosie sings
Zwemstad Vocallure Zwemstad Vocallure