Kermisparty voor mensen met een verstandelijke beperking

30-06-2016

Dinsdag 9 augustus van 19.30 tot 22.30 uur is het weer zover! Dan vindt voor de derde keer de Hoornse kermisparty voor  mensen met een (licht)verstandelijk beperking plaats. Deze feestavond wordt georganiseerd door Nick Dekker, eigenaar van Café JP Coen, DJ/zanger Tristan Lof en DJ Ruben Vink van De Soos. De Soos is een initiatief van Stichting Netwerk om deze doelgroep een gezellige avond onder gelijkgestemden te bieden. Tristan, zelf ook behoort tot deze doelgroep is een van de organisatoren van De Soos-avonden. Hij weet dus wel hoe je een feest moet organiseren.

 

Nick Dekker: “Alweer een aantal jaar geleden kwam Tristan Lof met de vraag bij mij of hij samen met mij een kermisparty wilde organiseren voor zijn publiek.” Nick heeft niet lang hoeven nadenken over zijn voorstel. Nick Dekker: “Tristan wilde graag iets tijdens de kermis organiseren. Hij vond dat de doelgroep, waar hij zelf ook toe behoort, te weinig aandacht kreeg met de kermis. Na enig nadenken, kwam ik tot de conclusie dat hij gelijk had. Er zou inderdaad best meer mogen worden georganiseerd voor deze doelgroep. Daarbij is Tristan erg enthousiast en dat werkt aanstekelijk.”

Tristan:”Dit jaar wordt het feest voor de derde keer georganiseerd. De sfeer bij de eerdere feesten was erg goed, maar ik ben zo blij dat Gerrit (Feitsma red.) ons geholpen heeft met de PR! Hij heeft posters en flyers gemaakt om extra aandacht te vragen voor onze avond!”

Nick, Tristan en Ruben hopen op 9 augustus een hele gezellige avond neer te zetten, en daar krijgen zij hulp bij. Ze hebben namelijk een aantal artiesten weten te strikken. De familie Stricker, Glenn Kors, en DJ Maurice zullen aanwezig zijn. Maar ook Tristan zelf en zijn vriend Ruben zullen optreden. Tristan: “Ik vind het zo fantastisch dat al deze artiesten belangeloos optreden voor ons! Dat vind ik echt een grote eer!” 

Voor de avond zelf hopen de heren dat de gasten zich zullen vermaken. Nick: “Een mooie avond met blije gezichten, daar doe ik het voor!” Tristan: “Op de vorige feestavonden was de sfeer altijd goed. Er is kermis, mensen zijn gezellig met elkaar. Het is echt de moeite waard.” Tristan: “We organiseren dit ook voor mensen die niet zo vaak uitgaan. Dankzij een avond als deze kunnen mensen er even lekker uit en hoeven zij niet alleen te zijn. Uiteraard hoop ik dat de mensen die op deze kermisparty komen, ook een keer naar De Soos komen.” Tristan vervolgt: “We organiseren de kermisparty voor mensen met een verstandelijke beperking. Echter, iedereen is van harte welkom. Het gaat erom dat we elkaar leren kennen en samen een groot feest maken!” Ruben: “de avond is geslaagd als alle gasten hebben genoten en met een goed gevoel naar huis gaan.”

Nick en Tristan Nick en Tristan