Verkeershinder in de nacht bij A7 Hoorn-Noord en de Strip

30-06-2016

De N23 Westfrisiaweg wordt een weg met hoogteverschillen. Het bouwbedrijf bouwt in totaal tien viaducten. De liggers, ofwel het dek van de viaducten, worden van 18 t/m 22 juli bij de Strip, en van 25 t/m 29 juli bij A7 Hoorn-Noord ingehesen. Deze werkzaamheden geven verkeershinder voor de nachtelijke weggebruiker.

Op het moment dat de liggers worden ingehesen, kan er even geen verkeer over de huidige wegen rijden. Houd u gedurende die periode daarom rekening met de volgende verkeershinder: 

Van 25 tot en met 29 juli in de nacht verkeershinder Hoorn-Noord /A7

- Afsluiten toe- en afritten

Om de liggers veilig in te kunnen hijsen, voert Heijmans van 25 tot en met 29 juli nachtwerkzaamheden uit. Als gevolg daarvan is op de A7 toerit 9 Hoorn-Noord richting Den Oever in de nachten van 25 juli op 26 juli en 27 op 28 juli tussen 23.00 uur en 05.00 uur dicht.

- Verkeerstops     

Van 25 tot en met 29 juli vinden er in de nacht tussen 23:00 uur en 04:00 uur op de A7 ter hoogte van Hoorn-Noord in de richting van Amsterdam en in de richting van Den Oever meerdere verkeerstops plaats. Het verkeer wordt dan ter plekke maximaal 15 minuten tot stilstand gebracht. Dit is noodzakelijk omdat het bij het plaatsen van het dek gevaarlijk is als er auto’s over de weg heen rijden.

Van 18 tot en met 22 juli in de nacht verkeershinder bij de Strip (Zwaag)

- Verkeerstops

Van 18 tot en met 22 juli werkt het bouwbedrijf tussen 19.00 – 05.00 uur in de nacht op de N302 aan het viaduct bij de Strip. Om de liggers in te kunnen hijsen vinden er hier ook meerdere verkeerstops plaats met ondersteuning van verkeersregelaars.

De bouw van een viaduct
Met een viaduct gaat de weg letterlijk de hoogte in, een uitdagende klus voor bouwbedrijf Heijmans. Hoe bouw je zo’n viaduct? Allereerst moeten de landhoofden worden gebouwd. Een landhoofd is het steunpunt die de grond met de weg verbindt. Daarna worden de pijlers geplaatst, een soort van betonnen pilaren waar het viaduct op komt te liggen. Vervolgens worden de liggers, het dek, ingehesen en op deze pijlers geplaatst. Om dit te kunnen doen moet Heijmans zogenaamde verkeerstops uitvoeren: er kan dan voor een korte periode geen verkeer over de weg rijden. Als ook de liggers zijn geplaatst wordt het dek geasfalteerd en worden er markeringen en geleiderails aangebracht.

Aansluiting A7 met Hoorn-Noord Aansluiting A7 met Hoorn-Noord

Reacties
Reactie: (i v ekeren)
12-7-2016, 02:03
Het is nu bijna 2 uur s nachts en het is een hels lawaai van door boringen en gedoe afkomstig van werkwegzaamheden hier om en nabij de A7 ter hoogte van Wognum. Dat er aan wegen moet worden gewerkt is begrijpelijk maar doe dat niet midden in en de hele nacht door naast een bewoonde omgeving zodat niemand een oog dicht doet. Krankzinnig gewoon !