Lucas Rive krijgt aquarel

30-06-2016

‘Wie goed doet, goed ontmoet’ luidt een mooi gezegde. Zo werd vandaag Chefkok Lucas Rive verrast met een aquarel van zijn restaurant, gemaakt door de Hoornse kunstenares Deborah Freriks. Lucas Rive reageerde enthousiast op de aquarel van zijn restaurant aan de Oude Doelenkade.

Deze aquarel werd hem aangeboden door de Bibliotheek Hoorn, als dank voor de workshop koken die Lucas Rive vorige week gaf aan kinderen uit groep 8 van basisschool Ceder. Aan het einde van de workshop serveerden de kinderen de gerechten aan de nieuwe burgemeester van Hoorn, Jan Nieuwenburg.

‘Je kunt bij een kok van dit kaliber toch niet aankomen met een flesje wijn als bedankje’ aldus Milet Verberne van Bibliotheek Hoorn. En aangezien koken op zijn niveau ook ware kunstwerkjes oplevert, ontstond het idee om te bedanken met een kunstwerk. De in Hoorn woonachtige kunstenares en illustratrice Deborah Freriks reageerde enthousiast. ‘Het is mooi dat een vakman als Lucas Rive tijd vrijmaakt in zijn drukke agenda om kinderen kennis te laten maken met zijn passie en vakmanschap. Een inspirerende ervaring voor kinderen. Als ik vervolgens mijn vakmanschap mag inzetten om hem te bedanken, dan werk ik daar graag aan mee.’

Bron: Dichtbij.nl 

 

Lucas Rive Lucas Rive