Fusie Samis en MEE & de Wering

01-07-2016

Eén brede organisatie voor kwetsbare burgers in West-Friesland per 1 juli 2016

 

Samis en MEE & de Wering zijn per 1 juli 2016 gefuseerd tot één organisatie met de naam

MEE & de Wering. Met deze fusie is een organisatie ontstaan die brede ondersteuning biedt aan kwetsbare mensen en mensen met een beperking. MEE & de Wering maakt meedoen mogelijk en helpt kwetsbare mensen de regie over hun eigen leven te versterken.


De fusie tussen Samis en MEE & de Wering betekent dat MEE & de Wering als organisatie blijft bestaan en de werkzaamheden van Samis vanaf dat moment door en onder de naam van MEE & de Wering worden voortgezet. De medewerkers van Samis komen per 1 juli 2016 in dienst bij MEE & de Wering.

 

Voor Samis betekent de fusie de mogelijkheid haar werkzaamheden te versterken en gezamenlijk op te trekken als het gaat om kwaliteit en innovatie van dienstverlening.

De nieuwe fusieorganisatie blijft  investeren in resultaatgerichte en blijvende samenwerking met gemeenten, cliënten- en maatschappelijke organisaties.

 

MEE & de Wering kijkt naar mogelijkheden en de vraag van de cliënt staat hierbij centraal. De organisatie is er voor iedereen die ondersteuning kan gebruiken. U kunt hierbij denken aan mensen met een beperking of chronische ziekte, thuiswonende  ouderen, jeugd en gezin, mantelzorgers,   etc.

MEE & de Wering ondersteunt cliënten bij vragen rondom opvoeding, onderwijs, financiën, regelgeving, wonen, werken en vrije tijd. Tevens bieden wij ondersteuning aan mensen en groepen van mensen bij hun sociaal functioneren. Ook voor onafhankelijke cliëntondersteuning (ook in het kader van de Wet langdurige zorg) bent u bij MEE & de Wering aan het juiste adres.

 

Er wordt hard gewerkt aan één website voor de nieuwe organisatie. Tot deze klaar is, kunt u de bestaande websites bezoeken via www.meewering.nl (http://www.meewering.nl) voor meer informatie over onze dienstverlening.

 

Foto van de ondertekening fusie door besturen, van links naar rechts:

De heer H.G. (Harry) Bakker, lid bestuur Samis

De heer A. (Arnoud) Schaake, voorzitter bestuur Samis

De heer G.H. (Gert) Schermers, lid bestuur Samis

De heer C. (Cees) Huisman, bestuurder MEE & de Wering

Mevrouw M.G.B. (Mirjam) Breed, bestuurder MEE & de Wering

fotograaf: Erna Faust

Fusieakte Fusieakte
mee&de Wering logo mee&de Wering logo