Nostalgisch Hartje Hoorn, de afsluitende Hoornse Woensdagmarkt op 3 augustus

22-07-2016

Voor de laatste maal dit jaar kunt u tussen 10.00 en 17.00 uur een bezoek brengen aan de markt op de Grote Noord, deze bestaat uit zo’n 75 kramen met uitsluitend antiek, gebruikte boeken, handwerk en ambachtelijke producten, kunst en curiosa.

Op de Roode Steen wordt voor de laatste keer de sfeervolle Proef- en Beleefmarkt georganiseerd. Kom dus nog even lekker proeven bij onze kok Marcel Sijm die de heerlijkste gerechtjes maakt met groente uit eigen tuin en artikelen die op deze culinaire markt worden verkocht.

De Gedempte Turfhaven is het toneel van de paarden. Tussen 13.00 en 16.00 uur vindt hier het ringsteken voor authentieke aanspanningen plaats. Achttien deelnemers hebben zich hiervoor ingeschreven! Naast prijzen voor het ringsteektoernooi zijn er ook prijzen voor de origineelste aanspanning en het schoonst geheel. Dit levert heel wat fraaie beelden op, een lust voor het oog en een must voor liefhebbers van traditioneel gerij.

Nostalgie ten top op de Gouw vandaag. Daar treft u de Historische Fietsgroep Noord. Deze bestaat uit een groep liefhebbers en verzamelaars van oude fietsen en accessoires, die, als ze samen als groep fietsen, een sfeer uitstralen van vroeger: ”een stukje nostalgie”. 
Ze fietsen zoveel mogelijk in kleding die past bij het jaartal van de fiets, een rijdend museum op de weg.

Ook aan de kinderen is gedacht, er staat een oudhollands spellenparcours en een echte oudhollandse snoepkraam!

Ongetwijfeld loopt u een van de vele muzikanten tegen het lijf. Zij spelen in een groep -Middeleeuws Geselcap Goet ende Fyn-, of individueel met trekzak, harp, lier of fluit.
Deze activiteiten zijn van 10.00 tot 17.00 uur.
Na het opruimen van de markt rollen de eerste kermisattracties de binnenstad in, Hoorn maakt zich op voor de kermis die van start gaat op zaterdag 6 augustus.

Genoeg te beleven dus in het altijd mooie Hoorn!

Ringsteken Ringsteken