Nieuwe bootverbinding tussen Hoorn en Amsterdam

Dinsdag 26 juli om 14.00 uur verwelkomt wethouder Theo van Eijk de eerste boot

Even weg in eigen land? Deze mini-cruise tussen de havenstad Amsterdam en het historische havenstadje Hoorn geeft de gelegenheid om er echt even helemaal uit te zijn. De mini-cruise vertrekt vanaf 26 juli t/m 18 augustus iedere dinsdag en donderdag ‘s ochtends vanaf het Amsterdam Centraal Station om vervolgens om 14.30 uur weer vanuit de haven van Hoorn naar Amsterdam te vertrekken.

Dinsdag 26 juli om 14.00 uur verwelkomt wethouder Theo van Eijk de eerste boot uit Amsterdam met 150 passagiers in de Hoornse haven op het Houten Hoofd.

In samenwerking met de drie Hoornse musea: Museum van de 20e eeuw, Westfries Museum met Halve Maen en het vernieuwde NZHvervoermuseum in Haarlem, organiseert Rederij het IJ dit jaar mini-cruises van Amsterdam naar Hoorn en vanuit Hoorn naar Amsterdam.

Tijdens de 3,5 uur durende vaartocht over het Markermeer langs prachtige natuur en geschiedenis, wordt er een uitgebreide lunch of borrel verzorgd met de bedoeling om u een echt vakantiegevoel in eigen land mee te geven. 

Vanuit Hoorn vertrekt u om 14.30 uur naar de bruisende stad Amsterdam. Nadat u heeft kunnen genieten van de vaartocht onder het genot van een drankje en heerlijke borrelhapjes, wordt u rond 18.00 uur afgezet voor het Centraal Station en bevindt zich dan direct in hartje Centrum. Er zijn volop restaurantjes als u richting Dam loopt. Ook op loopafstand vindt u het oude Amsterdam in de Jordaan. Wilt u uw mini vakantie echt compleet maken dan is zelfs een overnachting te overwegen. U kunt dan de volgende dag de vele musea, winkels of markten bezoeken. 

De mini-cruise wordt georganiseerd door Rederij het IJ met het schip ‘Stortemelk’, de voormalige veerboot van de EVT (Eigen Veerdienst Terschelling) die van Harlingen naar Terschelling voer. Het schip heeft de uitstraling van een cruiseschip met een groot buitendek, maar ook bij minder weer valt er vanaf binnen genoeg te zien en zijn er spelletjes aanwezig voor de kinderen. 

Op 12 augustus is er een speciale vaart in verband met de spectaculaire vuurwerkshow, die traditiegetrouw elk jaar tijdens de Kermis in Hoorn gegeven wordt. Wilt u het vuurwerk eens vanaf het water bewonderen? Er zijn kaarten te koop voor een vuurwerkcruise inclusief BBQ. 

De kosten voor de mini-cruise zijn € 32,50 voor volwassenen. Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar € 14,50. De kaarten voor de mini-cruise naar Amsterdam en de vuurwerkcruise zijn te koop zowel online bij Rederij het IJ als bij het Toeristisch infopunt op Oostereiland in Hoorn (vlakbij het vertrekpunt van de boot). 

Reserveren en informatie: www.rederijhetij.nl/hoorn (http://www.rederijhetij.nl/hoorn) of Toeristisch infopunt op Oostereiland. Contact Rederij het IJ: 06 24 222 576 of info@rederijhetij.nl (mailto:info@rederijhetij.nl).

Stortemelk op het IJ Stortemelk op het IJ
Stortemelk op het Markermeer Stortemelk op het Markermeer

Reacties
Reactie: (irma koppers)
26-7-2016, 16:25
ik wil juist van Hoorn naar Amsterdam varen. Dan is 14.30 uur te laat om daarna Amsterdam te bezichtigen. Is het ook mogelijk om smorgens naar Amsterdam te varen?