Eerste liggers viaduct A7 ingehesen

26-07-2016

De eerste liggers voor het viaduct bij de A7 Hoorn-Noord zijn tijdens de nacht van 25 op 26 juli 2016 ingehesen. De provincie Noord-Holland realiseert bij deze aansluiting een tweede viaduct over de A7 heen, als onderdeel van de nieuwe N23 Westfrisiaweg.
Hiermee wordt dit knooppunt tussen de landelijke en regionale weg flink opgewaardeerd, waardoor het verkeer straks sneller en veiliger kan doorrijden.

 

Het werk verloopt volgens planning. In totaal worden voor het viaduct 28 liggers ingehesen, verspreid over vier nachten. Afgelopen nacht zijn al 8 liggers ingehesen, vergezeld van 8 korte verkeersstops op de A7. De komende drie nachten worden de overige liggers ingehesen. Een behoorlijke operatie om voor te bereiden. Zwaar materiaal, een belangrijk verkeersknooppunt, beperkte ruimte: veel coördinatie en afstemming gingen hieraan vooraf.

Zie ook: http://www.noord-holland.nl/Actueel/Archief/2016/Juli_2016/Liggers ingehesen (http://www.noord-holland.nl/Actueel/Archief/2016/Juli_2016/Eerste_liggers_voor_viaduct_over_de_A7_in_gehesen).

Bron: provincie Noord-Holland
Foto: Concrete Bouwfotografie

Liggers plaatsen A7 Liggers plaatsen A7