Auto terug en verdachte opgepakt dankzij Facebook!

27-07-2016

Dinsdagmiddag verscheen op Facebook een melding van het bedrijf C Gallery Occasions uit Nibbixwoud dat, afgelopen vrijdag bij hun een Volkswagen Golf is ’gekocht’ maar niet betaald. De auto was dus gestolen. De ’klant’ - die op de Facebookpagina met naam en toenaam wordt genoemd - had het bankafschrift waaruit de betaling zou moeten blijken, vervalst en kreeg daarop de auto mee.

Toen duidelijk werd dat er niet betaald was, is van diefstal van de auto bij de politie aangifte gedaan en heeft het bedrijf op Facebook daar melding van gemaakt. Het Facebookbericht is massaal gedeeld en ook opgenomen op de populaire Facebookgroep ’Verloren, gevonden, vernield, omgeving Hoorn’ en kwam daardoor veel Facebookers onder ogen.

Er kwamen veel tips binnen bij het gedupeerde bedrijf. Deze is daarmee samen met de politie aan de slag gegaan. Dit resulteerde binnen enkele uren in het terugvinden van de gestolen auto en aanhouding van de verdachte. Naar verluidt heeft deze meer van dit soort activiteiten op zijn kerfstok, dus een goede vangst!
 
Meer info zie Facebook https://www.facebook.com/C-Gallery-Occasions-Detail-Cleaning-311587848997790/?fref=ts (https://www.facebook.com/C-Gallery-Occasions-Detail-Cleaning-311587848997790/?fref=ts)

Bron en foto’s: Politie Basisteam Hoorn

Politie bedankt Politie bedankt
Het team van C Gallery Occasions - Detail Cleaning Het team van C Gallery Occasions - Detail Cleaning